Alaszkai hajóutak

 

Lélegzetelállító tájak, gleccserek, érintetlen vadvilág, az őslakó amerikai nép kultúrája... csak néhány a sok látványos attrakcióból, Alaszka számos érdekességgel és egyedülálló lehetőségekkel várja a hajó utasait. Azok a hajók, melyek 7 napos útra indulnak, általában áthajóznak az Inside Passage szorosban valamint megtekintik a Glacier Bay (Gleccser-öböl) Nemzeti Parkot vagy a Hubbard Gleccsert valamint 3-4 kikötőben megállnak a part mentén. Sok hajótársaság ajánl a hajóút előtt illetve után szárazföldi hajós-túrás csomagokat is, mely során jobban megismerhetjük Alaszkát nemcsak a tenger felől, hanem a szárazföldi oldaláról is, megnézhetjük a Denali Nemzeti Parkot, ami még feledhetetlenebbé teheti utazásunkat.

Az időjárási körülmények miatt Alaszkában a tengerjárók kora májustól szeptember közepéig hajóznak. A június, július valamint az augusztus tartogatja a legmelegebb időt, viszont ekkor sem számíthatunk az itthon megszokott meleg nyári napokra, a hőmérséklet átlagban 20 fok körül van nappal, ezért az alaszkai hajóút során még a nyári hónapokban se feledkezzünk meg a meleg ruhadarabokról.

Számos hajótársaság kínál alaszkai útvonalakat, a  legtöbb tengerjáró Vancouver (Kanada) vagy Seattle (USA) vagy Seward (USA) kikötőjéből indul, a legtöbb hajóút érinti a legkedveltebb alaszkai kikötőket, melyek: Juneau, Ketchikan és Skagway.