Csendes-óceán szigetvilága

Ki ne álmodott volna a csendes-óceáni egzotikus szigetekről, ahol még mindig békében és harmóniában élnek az emberek önmagukkal és a Földanyával egy paradicsomi környezetben. A szigetek még napjainkban is számos titkot rejtenek, melyeket csak a helyi beavatottak ismerhetnek. Hazánktól igen messze lévő távoli világ közelebb van mint gondolnánk, igaz, a Föld másik felén ahol az időeltolódás is 12 óra, de az USA nyugati partjától már csak pár óra repülés. Számos hajóút indul a dél-csendes-óceáni szigetekre Papeete-ről, Tahiti-ból valamint néhány hajó a Hawaii szigetekről, vagy része lehet egy transzpacific vagy világkörüli hajóútnak is

Bora-Bora

Buja zöld sziget a dél csendes-óceánon, 161 mérföldre észak-nyugat irányban Tahiti-től, számos utazó szerint a világ legszebb szigete, színészek, uralkodók, filmrendezők és világsztárok kedvenc paradicsoma. A sziget valódi neve Porapora volt, majd később az itt állomásozó amerikai katonák a II. világháborúban nevezték el Bora Bora-nak, a valóságban a polinéz ABC -ben nincs is „B” betű. Az egzotikus vulkáni eredetű sziget három vagy négy millió évvel ezelőtt keletkezett és az első lakosai valamikor a 9. században érkeztek a környező polinéz szigetekről. Ma a sziget szinte teljes egészében a turizmusból él, de kényesen ügyelnek a természet egyensúlyára is, ezért egyszerre egy időben csak egy meghatározott számú látogató tartózkodhat a szigeteken.

Moorea

Tahiti-től csupán 12 mérföldre lévő sziget természeti csodákban és szépségekben igen gazdag, számos kincset rejt a nyitott szemű utazóknak. Tökéletes hely a pihenni vágyóknak, tiszta, csendes és gyönyörű, egyszóval tökéletes paradicsom. Egy dolog biztos, hogy szerelembe esik majd a szív alakú szigetbe. A szigeten nincsenek faluk vagy városok, a 12 ezer lakos változatos területeken lakik, ez adja a sziget különleges báját. Fő terménye a vanília volt, a termelő házak még most is állnak, ma számos ananászültetvénnyel találkozhatunk. A szigetet korall zátony veszi körül, így csodás lagúnákat fedezhetünk fel, ahol úszhatunk vagy búvárkodhatunk is, érdemes felkeresni a Cook’s Bay-t vagy a Opunoha Bay-t.

Tahiti-Papeete

Tahiti a legnagyobb és leghíresebb a Francia Polinézia szigetei közül, több mint 100 évvel ezelőtt érkeztek az első turisták a világ számos részéről. A szigetet áttetsző kék tenger veszi körül melyet pálmafás csodás tengerpartok szegélyeznek. A sziget leírhatatlan szépségét a barátságos és segítőkész helyi lakosok teszik még mesebelivé. Az első európai utazók a 18. században érkeztek, mint Samuel Wallis és James Cook, akik hírét vitték az egzotikus szigetnek. Bárhová is megyünk a szigeten mindenhol szépség és nyugalom fogad. Érdemes búvárkodni a kristálytiszta tengerben és megkóstolni a híres tahiti konyhát. A tengerjárók általában Port de Plaisance-ben kötnek ki, Papeete kikötőjében.

Suva, Fiji

Egy trópusi paradicsom, egy hely ahol soha sem szeretnénk, hogy a nap véget érjen. Amikor jön a naplemente és ragyognak a csillagok kinyitnak az éttermek, bárok és klubok. Az idő szinte egész évben kellemes az éjszaki szellő igazán jól fog esni egy kellemes búvárkodással és napozással töltött nap után. A búvárkodás a Beqa lagúnában egy életre szóló élmény lesz. A számtalan üzlet, ékszerbolt és étterem szerves része az éjszakai életnek. Fellelhetjük a helyi kézművesek munkáit, melyek többsége a környező szigetekről származnak. Nappal is számos látnivaló vár ránk, mint a Fiji Múzeum. Suva nem nagy, de mindent kínál amit egy modern kulturális center adhat egy csodás környezetbe csomagolva. Ne feledkezzünk el a 10 mérföldes gyönyörű tengerpartjáról a hegyes terület szépségéről és a festői városkákról sem.