Személyzet

 

 

Ha a fedélzetre érve úgy érzi, hogy mosoly-országba érkezett, ne lepődjön meg ezen , hiszen a személyzet minden tagja alapos mosoly tréninget kapott erre vonatkozóan. A „keep on smiling ” elvre emlékeztet az a személyzeti ajtókon belülre elhelyezett mosolygós figura tükörrel, amely az utolsó pont, mielőtt a személyzet tagjai vendégterületre lépnek, így egy mindig mosolygós és vidám személyzettel találkozunk, ahol mi vendégek is jól érezzük magukat és automatikusan is visszamosolygunk.

A hajótársaságok legfőbb célja, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek felülmúlják az elképzeléseinket, vagyis „Exceed the guest expectation” és visszacsábítson minket a fedélzetre.

Egy átlagos hajón 1 alkalmazott jut 2-3 vendégre, a prémium vagy luxus hajókon ez az arány elérheti az 1:1-et is. A személyzet tagjai munkába állásuk előtt általában 3 vagy több hetes tréningen vesznek részt, ez persze függ a betöltendő munkakörtől is. Amennyiben sikeresen levizsgáztak a tréning végén, megkezdhetik az első szerződést, amely általában 6-8 hónapig tart, utána 2 hónapos pihenés következik. A hajón a személyzet legtöbb tagja 7 napból hetet dolgozik. Amennyiben megfelelően elvégezte munkáját, a hajó elhagyásakor megkapja a következő szerződést. Ez alól kivételt jelentenek a navigációs tisztek és a gépészek; ők általában 4 hónapos szerződési időt töltenek le, viszont nekik is jár ezután a 2 hónapos pihenő.

A személyzet minden nap új kihívásokkal szembesül, hiszen nem könnyű minden utas kívánságát kielégíteni, főleg akkor, ha van belőlük, több mint 3000. Az év minden napján működő hajókon nincs megállás, a személyzetnek a szabadnap fogalma nem ismeretes, a napi 10-12 órán munka azért előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. A multikulturális környezetben megismerhetik egymás hazájának szokásait, miközben életre szóló barátságok köttetnek, hiszen nem is vagyunk olyan különbözőek, a mosoly és a segítőkészség mindenkiben ott rejlik. A személyzet tagjai, együtt láncszemeket alkotva és egymásba kapcsolódva alkotják azt a gépezetet, amely ma visszatérésre készteti az utasokat és előbbre viszi a fejlődést.

Officer- Staff- Crew

A személyzetet 3 kategóriába sorolhatjuk: officerek (tisztek) staff (személyzet) crew (legénység). Ezek a csoportok különböző jogokkal rendelkeznek, külön szabály vonatkozik számukra a vendégekkel való érintkezés terén, külön életterük és étkezőhelyük is van. A crew csak munkája során mehet a vendégterületre és állhat szóba az utasokkal, amíg a staff tagjai és az officerek szabadon mozoghatnak mindenhol, természetesen egyenruhában és névtáblával. A legtöbb hajón ennek a hierarchiának megfelelően az ott dolgozók pontos etnikai megoszlását is megfigyelhetjük. A tisztek általában olaszok, angolok vagy más hajós nemzet leszármazottai, a személyzet nyugat-európai vagy észak-amerikai, a legénység tagjai pedig Ázsiából, Kelet-Európából illetve a Karib térségből származnak. A tiszteknek, gépészeknek és a személyzetbe tartozóknak lehetőségük van karrierépítésre, amíg a legénység tagja közül ez csak igen keveseknek adatik meg. A

Hajótársaságok általában több mint 90 országból válogatja össze az alkalmazottakat és büszkék a multikulturális környezetre, egy hajóút során több nemzeti szokást is bemutatnak.

A Cruise társaságok titoktartóak, amikor a bérszintekről van szó., de mi eláruljuk, hogy a crew fizetése alig éri el a 600 Usd-t, a személyzet fizetése 1200 / 2500 dollár között mozog, az officerek fizetése 3000 Usd-ról indul, a kapitány havi jövedelme pedig meghaladja a 10 ezer dollárt. A pincérek és a kabin- stewardok ( szobalányok, szobafiúk) fizetésének többségét a borravaló adja,a lapbérük általában a 100 dollárt sem éri el, ezért nagyon fontos, hogy a hajóút végén, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással, akkor a nekik felszámított borravalót ne kérjük vissza.

A tréningek sora a betanulással nem ér véget. Ezután minden fedélzeten dolgozónak meg kell tanulnia a hajó biztonsági előírásait, kiürítési tervét ismernie kell, tudnia kell, mi a teendő vészhelyzetben, és hogyan kell a tömeget vezetni ilyen eseteknél. Előbb vagy utóbb mindenkinek részt kell vennie olyan tréningen is, ahol megtanulja, hogyan kell a mentőcsónakokat és a mentőhajókat kezelni. A személyzet szakmai továbbképzését a Miami központ szervezi.

Azon se csodálkozhatunk, hogy magyarokkal fog találkozni a személyzet tagjai között. Sok bátor fiatal vág neki, hogy ilyen különleges helyen dolgozzon és világot lásson. A hajós élet egyáltalán nem könnyű, hiszen a dolgozók többsége két személyes szűk kabinokban van elszállásolva. Távol a családtól és a barátoktól élnek gyakran több mint fél évig, amit egy kicsit kárpótol a sok új barát és a izgalmas, érdekes egzotikus helyszínek.

Ki kicsoda a fedélzeten

A személyzet és a hajó irányítói 

• Captain , vagyis a kapitány, a döntéshozó, a legfőbb irányító

• Staff Captain: a kapitány helyettese, a másod kapitány

• Officer: navigációs, biztonságtechnikai és környezetvédelmi tisztek

• Chief Engineer:Fő gépészmérnök: felelőssége a gépterem gondtalan működése

• Hotel Director: a szállodai részleg és az ellátási részlegek fő irányítója

• Chief Steward : kabin stewardok és takarítók főnöke, elsődlegesen felel a hajó tisztántartásáért

• F&B Manager: Irányítása alá tartozik az összes étterem és bár zökkenőmentes irányítása.

• Bar Manager: az F& B Manager alatt dolgozik, a bárok működéséért felelős

• Chief Purser: információs pult főnöke

• Spa Manager:  Spa és wellness-részleg vezetője

• Cruise Director:  szórakoztatásért felelős személy

• Laundry Manager: mosoda irányítója

• Shore Excursion Manager: Fakultatív kirándulások vezetője

• Maitre:  étteremvezető

• Doctor: orvos

 A hajón a személyzet minden tagja láncszemként kapcsolódik össze, minden egyes ember egy csapat része, mindenki egyformán fontos a mosogatótól a kapitányig, hiszen a tengeren senki sem pótolható. A siker a közös és összehangolt munka eredménye.