Hajóutak - Melyik hajóutat válasszam?

Választani sosem könnyű....

A világ vezető és díjnyertes hajótársaságai, több száz óceánjárót, ezernél is több útvonalat, számtalan időpontban kínál

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen utazunk, nincs két egyforma utazás, nincs két egyforma utazó. Az a szép a hajóutakban, hogy bármilyen igénnyel is rendelkezünk, lehetünk kifelé vagy befelé forduló személyek, adrenalin függőek, vagy hátradőlő típusúak, megtalálhatjuk a számunkra megfelelő utat. Amennyiben több dolgot szeretnénk egyszerre, akkor sem kell lemondanunk semmiről, hiszen egy hajóút egyszerre lehet szórakoztató, kulturális, pihentető, kényeztető vagy éppen sportos. A kiválasztásánál nagyon fontos a megfelelő hajótársaság és az útvonal a megfelelő idővel kombinálva, mert különben könnyen csalódhatunk.

A hajótársaságok különféle szolgáltatásokra és célcsoportokra specializálódtak, viszont egy hajótársaságon belül is nagyon sok lehet a különbség hajók illetve a fedélzeten elérhető szolgáltatások között.

A saját álom hajó utunk megtalálásához kétféle útvonalon juthatunk el:

1.      Böngésszen kedvére igényeinek megfelelően

Válasszuk ki azt a kategóriát és kifejezést alább, ami az utazásunkra a jellemző szokott lenni és mi megmutatjuk, hogy mely hajótársaságok felelnek meg leginkább az elvárásainak. Ezután a hajóútkereső segítségével könnyen megtalálja azokat a hajóutakat, melyek megfelelnek az úti céljainak és szabad idejének, majd csak annyit kell tennie, hogy kérje árajánlatunkat és a szabad helyek ellenőrzését a kiválasztott hajóútra / utakra, hogy a legjobb döntést meghozhassa. Hajóút keresőnket a weboldal fő oldalán találja >>

2. Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Amennyiben ideje nem engedi, hogy a hajóutak között kutasson, vagy nem biztos a választás tekintetében, egyszerűen írja meg nekünk, hogy mit szeretne és mi megkeressük az igényéhez igazodó hajóutat.  Ajánlatkérés most 

Amennyiben böngészni szeretne, nézze meg, hogy mik a legfontosabb szempontjai és mi megmutatjuk, mely hajótársaságok felelnek meg legjobban elképzelésének:

MODERN hajóutak

CSALÁD ÉS GYEREKEK

PRÉMIUM hajóutak

FELNŐTTEKNEK

LUXUS hajóutak

WELLNESS

ESKÜVŐ ÉS NÁSZÚT

BULI hajóutak

 

FÖLD KÖRÜLI UTAZÁSOK

KÜLÖNLEGES HAJÓUTAK

 

ÜNNEPEK

KALAND ÉS EXPEDÍCIÓ

TÉMAORIENTÁLT UTAZÁSOK

GOLF

BÚVÁRKODÁS

CSOPORTOS UTAK

 

Modern hajóutak: szórakozási lehetőségek tárháza

Azt csinálhatjuk, amit akarunk és akkor, amikor kedvünk tartja, hiszen mindent egy helyen megtalálunk, unatkozás kizárva, kivéve, ha éppen az édes semmittevésre vágyunk.

Óriási óceánjárók, több ezer fős utaslétszám, vég nélküli programlehetőségek várnak ránk.

Számtalan sportolási és szórakozási lehetőségekkel és kirándulásokkal várnak, de persze ha pihenni vagy művelődni szeretnénk, arra is van lehetőség. Ezeken az óceánjárókon éttermek és bárok sokasága, diszkók, játéktermek; gyerekprogramok, csúszdaparkok (nem minden hajón)  felnőtt animációs szórakoztató programok, élő zene, színház, diszkó, vízi park, medencék, jacuzzik, kaszinó, bevásárló központok, korcsolyapálya, mászó fal, sőt még bowling-pálya (nem minden hajón) is várja a vendégeket. Ez utóbbi különösen nagy technikai bravúr egy mozgó hajó esetében. A hajóutak ára igen kedvező, a gyerekek sok esetben a kikötői illeték áráért utaznak. Sokat spórolhatunk, ha időben lefoglaljuk a kiválasztott hajóutat.

Ajánlott hajótársaságok

Prémium hajóutak: pillanatok varázsa, avagy mindenre van idő, élvezzük a pillanatokat

Jellemző a csendesebb, elegánsabb környezet, a hol van idő a jelen pillanatok intenzív átélésére.  A cél kettős; egyrészt a rohanó életviteltől való menekülés, másrészt a természet közelségének érzése, új kultúrák felfedezése, amelyeknek megadjuk a nekik járó időt.

Kevesebb szolgáltatást nyújtanak, mint a modern hajóutak, viszont kiváló minőségben.

Az áruk szerint a középmezőnybe sorolhatóak, akciókkal és előfoglalással kedvező ajánlatotokat találhatunk.

Ajánlott hajótársaságok :

 • Celebrity Cruises
 • Holland America Lines
 • Disney Cruise Lines (családoknak elsősorban)
 • Princess Cruises

 

Luxus hajóutak: Elegancia, luxus, avagy lakosztály, komornyik és minden, amiről álmodunk

Elkápráztató design, felejthetetlen élmények, első osztályú kiszolgálás, kilátás a tengerre saját inassal, díjnyertes konyhaséfek és világszínvonalú spa részleg, több millió dollár értékű galéria, szórakoztató és kulturális estek várnak minket gazdag programlehetőségekkel fűszerezve. Az ár sok esetben magában foglalja a korlátlan italfogyasztást, a mini-bár díjtalan feltöltését, a borravalókat, a 24 órás szobaszervizt, az étteremben a szabad helyfoglalást és a parti kirándulásokat is. A hajók mérete kisebb, ezért az apróbb kikötőket is megközelíthetik, ahová a nagy óceánjárók nem tudnak bejutni, valamint méretéből és árából fakadóan kevésbé zsúfolt, majd minden vendégre jut egy fő személyzet. A hajókon kényelmes, nagy erkélyekkel rendelkező szobákat alakítottak ki, itt nem találhatunk hatalmas vidámparkokat, csúszdákat és játéktermeket, a vendégek itt a jól felszerelt könyvtárat preferálják és azt, ha a pincér név szerint szólít, s emlékszik a kedvenc borára. Az ilyen hajóutakon a fő hangsúly a színvonalas, idegenvezető által kísért kulturális szárazföldi programokon van, de hajózás közben is különféle témájú előadásokat hallgathatunk. Előfordul, hogy egy városban az egyébként zárva tartó múzeumokat kizárólag a hajó utasai kedvéért nyitják meg.

Ajánlott hajótársaságok:

 • Silversea
 • Compagnie Du Ponant Yacht Cruises
 • Azamara Cruises

 

Család és gyerekek : együtt a család

Az egész család számára kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek sokaságával találkozhatunk. A gyerek-klubok a csemetéket és tiniket az életkoruknak megfelelő csoportokba osztják, így hasonló korú gyerekekkel együtt felügyelet alatt játszhatnak és vehetnek részt a kifejezetten nekik szervezett szórakoztató programokon, közben a szülők nyugodtan azzal foglalhatják el magunkat, amire a leginkább vágynak, hiszen gyermekük biztonságban van, új barátokat szerez, új játékokat tanul meg.

A Disney-hajókon szinte minden attrakció a gyerekek kedvében jár; van itt rajzfilm mozi, temérdek játékterem és játszótér, valamin 24 órás ingyenes fagylalt-automata is. Ezeken a hajókon az ételeket is a gyerekek igényéhez alakították, de a család minden tagjának kínálnak programokat, míg a gyerekek a játszóházban töltik az időt, a szülők például egy szárazföldi terepjárós kiránduláson vesznek részt, a nagyszülők pedig a hajó wellness- részlegében kényeztetik magukat. Az alábbi hajótársaságok kiválló díjnyertes gyerekprogramokat ajánlanak, illetve gyerekkedvezményeket akár egészen 18 éves korig.

Ajánlott hajótársaságok:

 

FelnőtteknekRomantikus, többnyire gyerekzajtól mentes utazások

Több társaság is inkább a felnőtt korosztályt célozza meg, fedélzetükön viszonylag kevesebb gyerekkel találkozunk, de nekik is nagyszerű programokat nyújtanak, ezért alig lehet őket látni. Ha lehet, kerüljük a szünidőket és az ünnepeket, és a családosok által kedvelt úti célokat.

Ajánlott hajótársaságok 

 • Holland Amerika Lines
 • Princess Cruises
 • Silversea
 • Compagnie Du Ponant Yacht Cruises
 • Azamara Cruises
 • Virgin Voyages

 

A Royal Caribbean és a Carnival Cruise Lines, Disney Cruise Line és a Norwegian Crise Lines bizonyos hajóin kialakítottak napozókat, speciális éttermeket, medencéket, melyeket kizárólag felnőttek használhatnak, vagy bizonyos korhatárhoz kötöttek, itt is nyugalmat lelhetünk, ha nem akarunk lemondani a modern óriás óceánjárók által nyújtott számtalan programlehetőségről és szolgáltatásokról vagy éppen kevesebb költségvetésből gazdálkodunk.

Az Elkülönített részek "csak felnőtteknek": Ez annyit jelent, hogy a hajón elszeparálva találunk egy részt,melyet kizárólag a felnőtt utasok (21 évet betöltött ) vehetnek igénybe, léphetnek be. Itt nyugodtan kikapcsolódhat és élvezheti a pihenést még akkor is ha számos gyerek van a fedélzeten. ( méretük és a szolgáltatások hajónkénk és hajótársaságonként változó )

 

WELLNESS : Testi- Lelki feltöltődés Spa, relax, sport, pihenés és szórakozás

A hajók egyre bővülő wellness részlegei követik azt a trendet, amely szerint az utasok keresik a relaxálás és a testi felüdülés, feltöltődés lehetőségeit.

Számtalan mozgásformát, szépségápolási illetve kényeztető kezelést, masszázst, életmód tanácsadást találhatunk a fedélzeten. Spa szalonok világszínvonalú termékekkel dolgoznak. Az újabb hajókon wellness kabinokat is találunk, amelyek közvetlen bejárást biztosítanak a wellness részlegbe és a speciális éttermébe, valamint olyan szolgáltatásokat is tartalmaz, amelyeket mások csak külön díj ellenében vehetnek igénybe.

Wellness csomagokat már az indulás előtt is kiválaszthatjuk magunknak és foglalásunkhoz hozzáadhatjuk.

Wellness kabinokat is számos hajótársaság kialakított, melyek berendezése még jobban alkalmazkodik a nyugodt pihenéshez, elhelyezkedésük pedig közvetlen a spa melletti, közeli. Ezeknek a kabinoknak az ára általban plussz szolgáltatásokat is tartalmaznak, melyek hajótársaságonként szintén eltérő lehet.

Wellness részleget minden hajón találunk, de méretük és szolgáltatásaik hajótársaságonként és hajónként változó. A tengerek legjobb wellness és spa részlegét az alábbi hajókon találjuk:

Ajánlott hajótársaságok:

MSC Cruises : MSC Aurea Spa

Costa Cruises : Samsara Spa : Costa Favolosa, Deliziosa, Luminosa, Serena, Pacifica, Concordia hajókon

Wellness Program: Costa Atlantica, Mediterranea hajókon. Ajánljuk a Samsara valamint a Wellness kabinokat

Royal Caribbean Int.: Day Spa

Carnival Cruise Lines: Spa Carnival

Celebrity Cruises: Elemis Aqua Spa

Ajánljuk az Aqua Class kabinokat, melyek a Celebrity Solsitce,Equinox, Eclipse, Silhouette hajókon választhatók

Holland America Line: Greenhouse Spa & Salon (díjnyertes)

Ajánljuk a Spa kabinokat, melyek az ms Eurodam, ms Ryndam, ms Nieuw Amsterdam, ms Rotterdam, ms Statendam valamint az ms Veendam hajókon találhatunk

Norwegian Cruise Lines: Mandara-Spa minden hajón megtalálható

Ajánljuk: Norwegian Epic- Spa Suites & Penthouses kabinok

 

BULI: Buli kifulladásig, vagy hajózás a semmibe

A kemény hétköznapok stresszét könnyen kiereszthetjük egy ilyen hajóút alkalmával, mely átírja a pihenés fogalmát, ahol nyaralás nem elsősorban a városlátogatásról szól, belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba, táncba és az éjszakai életbe. A hajótársaságok felfigyeltek erre az igényre és számos olyan útvonalat és programot kínálnak, ahol a hajók a Bahamákon vagy a Mexikó partjainál szórakozási lehetőséget kínáló kikötőibe indul, mint Cozumel, Costa Maya, Cancun Ensenada. Ezek hajóutak általában rövidebbek, és elsősorban szórakozni vágyó fiataloknak és örök ifjaknak ajánljuk.

Ajánlott hajótársaságok :

Carnival Cruise Lines

Royal Caribbean Int.

Kedvenc buli útvonalaink:

Ensenada (Mexikó) , Bahamák valamint Cozumelt (Mexikó) érintő hajóutak, rövidebb, 3-4-5 napos hajóutak

 

Esküvő Nászút : Egzotikus helyszínek, romantika a négyzeten

Mi lenne tökéletesebb alkalom egy hajóútra, mint a szerelem megünneplése?

Romantikus tájak, csodás tengerpartok kiemelkedő szolgáltatások és végtelen lehetőségek sora vár!

A legtöbb hajótársaság lehetőséget nyújt esküvők lebonyolítására és speciális nászutas csomagokat is kínálnak. A különböző csomagokat személyesen is összeállíthatjuk, ahogy Önök megálmodták, a csomagok tartalmazhatnak pl:

- pezsgős reggeli az ágyban- reggelivel szervírozva a kívánt reggelen a kabinba

- fürdőköpeny

- Spa kezelések és masszázs

- gravírozott pezsgős poharak

- csokiba mártott eper az érkezés napján a kabinban szervírozva

Írják meg nekünk közösen, hogy mire vágynak és mi megkeressük a tökéletes hajóutat erre a csodás alkalomra!

Tipp:

• ne válasszunk olyan útvonalat, amely minden nap érint egy-egy kikötőt, mert akkor előfordulhat, hogy éppen a romantikus pillanatokra nem marad elegendő időnk, így inkább válasszunk olyan útvonalat, amely akár több napot is a tengeren tölt

• nászutas ajánlatot a házasságkötést követő egy éven belül választhatjuk, a házasságkötést okirattal lehet igazolni

Kedvenc nászutas útvonalaink:

Karib-szigetek, Bahamák és Bermudák, Hawaii, Bali, Maldív-szigetek

 

VILÁGKÖRÜLI UTAZÁSOK- Nagy utazók nyomában

Ki ne ábrándozna, hogy elindul egy Föld körüli útra? Utazhat többféle utazási eszközzel, de csupán a hajó tudja megadni mindazt a kényelmet, hogy a teljes körút alatt az otthona változatlan maradjon és semmiben ne szenvedjen hiányt. Nem kell naphosszakat reptereken várnia, ki-be pakolni a bőröndjéből, csupán egyszer felszáll és majd élményekkel később a mi kis világunkat megismerése után leszáll, körbehajózva közben a legnagyobb tengereket és óceánokat a legszebb szárazföldi helyeket felfedezve.

Világkörüli hajóútjaink:

Costa Cruises

Indulás : Savona, Érkezés: Savona

Holland America Line:

Indulás: Ft. Lauderdale, Érkezés: Los Angeles

MSC Cruises:

Indulás : Genova, Érkezés: Genova

 

KÜLÖNLEGES ÚTVONALAK

Ezek a hajóutak általában több régiót érintenek a hajóút során, nem ritkán az induló és érkező kikötő más földrészen van. Legtöbbször akkor kerülnek bele a hajózási naptárba, amikor egy hajó átpozícionál, vagyis útvonalat vált, például a nyári mediterrán időszakot követően útra indul, hogy a téli időszakban a Karib-szigeteken melegedjen. A két térség közötti távolság és útvonal lehetőséget ad arra, hogy ritkán megtett, különleges útvonalon közlekedjen a hajó. Természetesen ez nem minden különleges hajóútra igaz, de a többségére igen. A hajóutak hossza is általában hosszabb, mint 7 éjszaka.  Előnyük, hogy a hosszabb út alatt van idő felfedezni a hajó minden szolgáltatását,  egy hajóút alkalmával sokkal több szigetet és város látogathatunk meg amelyek nem ritkán igen nagy távolságba helyezkednek el egymástól. Nem elhanyagolandó az sem, hogy áruk általában igen kedvező.

Transzatlanti útvonalak

Panama -csatona és Mexikó

Pozíció váltó útvonalak

 

Új hajók, Új Útvonalak

A legújabb fejlesztések, programok és újdonságok helyszínei, ahol még ember nem, vagy csak kevesen jártak Ön előtt. Ha az újdonságok kedvelője, az alábbi hajókat és útvonalait ajánljuk:

Hajótársaság

Hajó neve

Ára

Súlya

Utas létszám

Hajógyár

Utazási terület

Érkezik2020:

Lindblad

NG Endurance

$135

12,000

126

Ulstein

World

Jan

Regent

Splendor

$478

54,000

738

Fincantieri

World

Q1

Ponant

Le Bellot

$110

10,000

180

VARD

World

Q1

Crystal

Endeavor

$195

19,800

200

MV Werften

World

Q1

Virgin

Scarlet Lady

$710

110,000

2,770

Fincantieri

Carib

Q1

Silversea

Silver Origin

$75

5,739

100

De Hoop

Galapagos

March

Hurtigruten

Fridtjof Nansen

$220

20,000

530

Kleven

World

March

Celebrity

Apex

$900

129,500

2,900

Chantiers

Eur/Carib

Spring

P&O Cruises

Iona

$950

183,900

5,200

Meyer

Europe

Spring

Silversea

Silver Moon

$370

40,700

596

Fincantieri

World

April

Scenic

Eclipse II

$185

16,500

228

Uljanik Group

World

Q2

Ponant

Le Surville

$110

10,000

180

VARD

World

Q2

Mystic Cruises

World Voyager

$80

9,300

200

West Sea

World

Q2

Saga

S/Adventure

$350

58,250

1,000

Meyer

Europe

Summer

​Seacloud

Spirit

$100

6,000

136

Metalships

World

Summer

MSC Cruises

Virtuosa

$900

177,100

4,888

Chantiers

Europe

September

SunStone

Ocean Victory

$65

8,000

200

CMIH

World

September

Royal Caribbean

Unnamed

$950

167,000

4,200

Meyer

TBA

Fall

Dream Cruises

Unnamed

$1,100

204,000

5,000

MV Werften

China

Q4

Costa Cruises

Unnamed

$780

135,500

4,232

Fincantieri

China

TBA

Carnival

Mardi Gras

$950

183,900

5,000

Meyer Turku

Carib

TBA

Princess

Enchanted Princess

$760

141,000

3,600

Fincantieri

TBA

TBA

Quark

Unnamed

$150

13,000

200

Brodosplit

World

TBA

 

KALAND ÉS EXPEDÍCIÓ –Sarkkörök, Antarktisz, Grönland, Galápagos-szigetek

Nem akármilyen célpontok felé indulhat… az emberiség ősi nyomára bukkanhat, vagy érintetlen területeket fedezhet fel, ahol még a természet háborítatlan arcát mutatja

Celebrity

Silversea 

Ponant Yacht Cruises

Princess

 

ÜNNEPEK: Karácsony, Szilveszter - Újév, Húsvét, Hosszú hétvégék, iskolai szünetek

Legyen bármelyik meseszép útvonal vagy hajó a kiválasztott, az biztos, hogy időben célszerű foglalni, mert a kiemelt ünnepi időszakokban a hajók gyorsan megtelnek és áruk nagyon magasba kúszik.

TÉMAORIENTÁLT UTAZÁSOK-  tánc, asztrológia, zene, sakk, hobby, wellness

A hajóút során minden az adott téma körül forog, változatos programok sorozata biztosítja, hogy hódoljon szenvedélyének, hobbyjának.

Témaorientált hajóutak:

Carnival Cruise Lines

MSC Cruise

Nowegian Cruise Lines: Golf orientált Hawai'i hajóutak

 

GOLF

Mit szólna, ha világ legjobb golf klubjaiban játszhatna napközben, a nap végen eltölt egy kellemes vacsorát a fedélzeten, élvezheti az elő zenét vagy éppen a táncosok Las –Vegas stílusú zenés-táncos előadását.

A fedélzeten golf leckéket vehet és tanácsokat is kaphat kiváló szakértőktől, vagy akár gyakorolhat is a golf szimulátorral ( nem minden hajón elérhető)

Képzelje el, hogy a mexikói Cabe del Sol-ban golfozik, amely a golf magazin szerint a Top 100 legjobb golfpályája között van, vagy éppen Arubán a Tierra del Sol-ban vagy Mauna Lai clubban, amely a Hawaii szigetén a megszilárdult lávafolyamon helyezkedik el.  Végtelen lehetőség várja, a Karib-szigetektől kezdve Mexikón, Európán és Ázsián át. Egyszer kell csak bepakolnia és minden nap új országokat, szigeteket fedezhet fel, hódolhat a hobbijának visszatérve a hajóra pedig csupa kényeztetés és szórakozás várja.   További információért forduljon hozzánk bizalommal.

Legkedveltebb úti célok golf rajongóknak

 • Karib-szigetek
 • Mexikó
 • Hawai'i-szigetek

 

BÚVÁRKODÁS

Lehet akár a könnyű vagy éppen a mélytengeri búvárkodás híve, mind a kétféle merülési típus széles kínálatát megtalálhatja a hajóutak fakultatív programja között.

Felfedezni a tenger csodálatos élővilágát egy életre szóló élmény lehet, melyet soha nem késő megtanulni. Ha nem szeretne vizes lenni, de nem szeretne lemondani a csodás víz alatti világ megismeréséről, akkor erre is tudunk megoldást ajánlani.

Legkedveltebb úti célok és hajóutak a búvárkodás rajongóinak:

 • Karib-szigetek
 • Mexikó
 • Vörös -tenger
 • Csendes-óceán szigetvilága
 • Indiai-óceán szigetvilága
Hajóutak - Melyik hajóutat válasszam? Hajóutak - Melyik hajóutat válasszam? Hajóutak - Melyik hajóutat válasszam? Hajóutak - Melyik hajóutat válasszam?