Solemar Travel Utazási Iroda

Hajóutak - Leszállás a hajóról

A fedélzeti újságban már a leszállás előtti napon minden hasznos információval ellátnak annak érdekében, hogy a leszállás gördülékenyen menjen. A fedélzeten töltött utolsó napon kabinunkba megkapjuk a bőrönd szalagokat, melyeket töltsünk ki az adatainkkal. Lefekvés előtt tegyük ki a felcímkézett poggyászainkat, hogy az éjszaka folyamán a személyzet elszállíthassa. A fedélzeti újságban megtalálhatjuk, hogy legkésőbb meddig kell a bőröndöknek az ajtó elé kerülniük. Ha ezután teszi ki, elképzelhető, hogy reggel a kabinja előtt találja azokat,így Önnek kell gondoskodni a kezelésükről, mely elég nagy kellemetlenséget jelenthet a leszállás alatt. Általában minden fedélzet más-más színű bőrönd szalagot kap, ezért érdemes a színét megjegyezni, mert másnap reggel a színek alapján a hangosbemondóban hívják a leszállókat, és egyszerre csak azok szállhatnak le a hajóról.

Reggel megkapja a postaládájába vagy az ajtó alatt becsúsztatva a végszámlát, érdemes ellenőrizni és ha bármiféle gond van, keressük fel az információs pultot, vagyis a Purser Information Desk-et. Azok akik bankkártyát regisztráltattak a hajóút első napján és amennyiben stimmel a számla, akkor semmi más dolguk nincsen, mint várni a színük szerinti hívóhangot. Amennyiben készpénzt tettünk letétbe és azt nem merítettük ki teljesen, fel kell vennünk a visszajáró összeget. Erről szintén az újságban tájékozódhatunk, hogy helyileg a hajó mely részén bonyolítják le ezt a folyamatot.

1 trükkös jó tanács azoknak, akik letétet helyeztek el:

 Amennyiben biztosak vagyunk, hogy már nem fogyasztunk semmit a fedélzeten, például utolsó este lefekvés előtt, ha nem akarjunk reggel a nagy sorban állni a többi utassal,a kik a visszajárót szeretnék felvenni, érdemes az információs pultnál lezáratni a számlánkat és a visszajárót elkérni. Viszont ezután már a fedélzeten semmit nem tudunk fogyasztani vagy venni, ezt ne felejtsük el! Viszont időt és energiát spórolhatunk vele.

+ 1 tanács

Azoknak akiknek korán indul a repülőjárata vagy vonata, vagy bármilyen oknál fogva sürgős a leszállás: Legkésőbb az utolsó nap jelezzük ezt az információs pultba és cserébe kapunk olyan színű bőrönd szalagot, melyet leghamarabb hívnak leszállásra.

A hajó elhagyása után egy olyan terminálba vezet a személyzet, ahol a bőröndjeinket találhatjuk. Itt szalagszínek szerint vannak válogatva és meg kell, hogy keressük a saját poggyászainkat. Mielőtt elindulna győződjön meg újra, hogy a saját bőröndét hozza el.

Visszatérő vendégprogramok

Minden hajótársaságnak van hűség programja, melyről kérem érdeklődjön irodánkban vagy a fedélzeten.

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak.
Amennyiben áraink Euróban vannak feltüntetve (partnerirodáinktól kapott formában), az eurós árak forintban történő befizetése esetén az adott partneriroda bankjának napi deviza eladási árfolyamát vesszük alapul.

még töltünk