Solemar Travel Utazási Iroda

Hajóutak gyerekekkel, családi hajóutak babákkal, kisgyerekekkel és tinikkel

Kismamák a fedélzeten

A legtöbb hajótársaság szigorú megkötésekkel vállalja a kismamák utaztatását, különös tekintettel a terhesség utolsó harmadára (utolsó 3 hónap), néhány hajótársaság pedig vissza is utasíthatja a foglalást, amennyiben a terhesség túlhaladott egy bizonyos hetet......további részletek lent 

Gyerekek a fedélzeten

A hajótársaságok mindent tudnak a családi vakációkról. Tudják, hogy egy nyaralás gyerekek nélkül nem lenne ugyanaz. Ám azt is tudják, hogy a szülőknek is szükségük van némi kikapcsolódásra. Képzelje el, amint napozik, egy órán vesz részt, vagy áttáncolja az éjszakát, miközben gyermekei új barátokra, és izgalmas tapasztalatokra tesznek szert. A hajótársaságok mindent megtesznek egy felejthetetlen családi vakáció élményéért, anélkül hogy a romantikát teljesen fel kéne áldozniuk.

Egy hajóút a család összes tagját magával ragadja. Sosem fogja azt hallani a párjától vagy a gyermekeitől, hogy unatkoznának! Korosztálytól függetlenül mindenki talál számára megfelelő elfoglaltságot. A szórakozás lehetősége éppoly határtalan, mint a tenger, melyen hajózik!

Jó tanács:Javasoljuk, hogy a gyerekeket a programokba minél hamarabb vonják be. Az első két éjszaka mindenki számára annyi izgalommal telik, olyan elsöprő élményt nyújt, hogy a szülők gyakran megfeledkeznek a hajó nyújtotta lehetőségekről, ami nagy hiba. Bedobni őket a mélyvízbe a 3. napon olyan, mintha ők lennének az új gyerekek a suliban. Hiszen ilyen korra már kialakulnak a kezdődő barátságok az „öregek” között, akik ekkorra már otthonosan mozognak a rendszerben. Ezért érdemes őket már az első nap bevezetni a gyermekprogramokba.

Ugyanakkor azt sem nem ajánljuk, hogy túlhasználja a programokat. Gyermekét lehetőség szerint ne vonja be ilyen programokba huzamosabb ideig (akár 6 órán keresztül), ez egyszerűen túl sok nekik. Számos olyan programlehetőség kínálkozik, mind a fedélzeten mind a kikötőkben, amely az egész család részére nagyszerű szórakozást nyújt. Így azt javasoljuk, hogy a gyermekprogramokat csak akkor tekintsék lehetőségnek, ha feltétlenül szükséges. Ha például a szülők és az idősebb gyerekekkel búvárkodni szeretnének a kikötési ponton, egy gyermek program igénybevétele tökéletes választás lehet a kicsiknek.

 

MSC CRUISES

Az MSC hajók fedélzetein található gyerekközpontokat a 3-17 év közötti gyerekek használhatják.

 • Mini Club: 3-6 éveseknek

• Junior Club: 7-11 éveseknek

• Young Club: 12-14 éveseknek

• Teenagers Club: 15-17 éveseknek

 

A 3 év alatti gyermekeket előzetes bejelentkezést követően a szakképzett személyzettel ellátott Mini Club-ban lehet hagyni. 

Baby Club 0-3 éves korig

A Chicco-val kötött együttműködésük biztosítja a minőségi játszószobát 3 év alatti gyermekeknek. Nyugodtan bízza gyermekét az MSC képzett dajkáira, vagy maradjon vele és élvezzék együtt a Chicco speciális játékait. Gyermekeik imádni fogják a zenével és ritmusérzékkel kapcsolatos programjainkat, melyek biztos felkeltik kíváncsiságukat.

Minden MSC hajón elérhető

Mini Club 3-6 éves korig

A Mini Club szeretettel várja a 3 és 6 év közti gyermekeket. Itt új barátokat találhattok és sók mókára lelhettek a LEGO fejlesztő játékainak segítségével. Különböző játékok és programok közül válogathattok, mint pl. a Rajz és Festés és az egész családot várja a Doremi Családi Disco!

Minden MSC hajón elérhető

Junior Club 7-11 éves korig

A Junior Club-ba várunk minden 7 és 11 év közötti gyermeket különböző színes programokkal. Kipróbálhatod magad a Sea junior mesterszakácsaként, vagy rész vehetsz a Dorebro Sport versenyeinken, de akár a Tűz & Jég nevű élő videójátékunkban is próbára teheted tudásod. Szeretsz szerepelni, táncolni, vagy énekelni? Akkor biztosan élvezni fogod a forgatás csodáit a Kelly & Kloe A Zöld Háttér Előtt programunkat.

Minden MSC hajón elérhető

Young Club 12-14 éves korig

Várunk minden 12 és 14 év közötti gyermeket a Young Club-ban, ahol fejest ugorhattok a világ felfedezésébe. Minden nap hoz valami újat a változatos programjainkkal, mint pl. sport versenyek, hi-tech játékok és sok más egyéb. ezek mellett természetesen új barátokat is szerezhettek minden nap.

Minden MSC hajón elérhető

Teen Club 15-17 éves korig

Segítünk a tiniknek, hogy életük legszebb pillanatait tölthessék fedélzeteinken. Színes sport programok, táncversenyek és természetesen videójáték versenyek( Wii, Xbox, PS4) várnak Titeket.

Minden MSC hajón elérhető

 

COSTA CRUISES

 

A Costa a gyermekek szórakoztatására is felkészült, három korcsoportban (3-6 év között: ’Mini’; 7-12 év között: ’Maxi’; 12-18 év között: ’Teen Club’) foglalkoznak a gyermekekkel. A képzett animátorok különböző játékokkal, foglalkozásokkal kápráztatják el a kicsiket. Az éttermekben speciális gyermekmenü várja a gyerekeket.

 Squok Club

A Squok Club egy mini club gyermekeknek 3 éves kor felett. Élvezze nyugodtan a hajóutat és relaxáljon, míg gyermeke pancsol a medencében és táncol a többiekkel, de akár részt vehet kisebb versenyeken is.

A Squok Club-nak két kategóriája van:

Mini Club a 3-6 év közötti gyermekeknek Peppa Malac társaságában

Maxi Club 7-11 év közötti gyermekeknek

Minden nap nyitva 9 és 12 óra között. A Squok Club-ban megtalálható a bébi medence, különböző vízijátékok, kalózhajó és kastély a kis ”lovagoknak”J

Teen Club

A tinédzsereknek kétféle klubbal készültünk:

Teen Club Junior (12-14 éves kor között) és Teen Club (15-17 éves kor között). Itt új barátokra lelhetsz és részt vehetsz megannyi szuper programon: Tánc- és zeneórák, sport vetélkedők, medence partik, éjféli úszás, diszkó és különböző témájú vacsorák.

Aquapark

Élvezd a vízicsúszdát és a többi vizes játékot az Aquaparkban. Minden nap vár valami új kaland! Éld át a barátaiddal, vagy akár a családoddal együtt

 

 

Camp Carnival, Carnival Cruise Line

 

A hajótársaság kedvező gyerekárai tartalmazzák a díjnyertes programokat, melyet speciálisan 2 – 15 éves gyermekek részére állítottak össze. Önnek nem kell aggódnia a gyermekekkel való utazás során felmerülő extra költségek miatt.

A programok az alábbiakat foglalja magába:

- 4 külön korosztály részére megtervezett program

- Éjszakai gyermekfelügyelet, névleges díj ellenében

- Speciálisan képzett személyzet

- Számítógéppel felszerelt ifjúsági szabadidőhelységek

- Gyermekmenü

- Csúszda, és gyermek medencék

Szakképzett személyzet irányítása alatt gyermekei különféle játékok, partik, mini tehetségkutatók során tehetnek szert felejthetetlen élményekre.

A Camp Carnival program mindenkinek örömet okoz. Amint gyermekei a fedélzetre lépnek, szakképzett személyzet gondoskodik biztonságukról, és mindent megtesznek azért, hogy önfeledten élvezhessék az utazást.

Programok

Tipegők – 2 -5 év: Bingo, Sega, Rajzfilmnézés, Szivacsfestés, Ének, Arcfestés, Nintendo, Képzőművészeti foglalkozás, Rajzverseny

Junirok – 6-8 év: Bábszínház, Süti szobrászat, Parti buli, Disney kérdezz-felelek, Pólófestés, Nintendo, Szabadtéri játékok, Tengeri állatok show, Sega

Nagyok – 9-11 év: Ping-pong, Videojátékok, Táncórák, Ékszerkészítés, Vetélkedő, Bevezetés a színfalak mögé, Fotó suli, Tehetségkutató

Tinik – 12-15 év: Medence party, Röplabda, Fodrászat, Tehetségkutató, Ping-pong bajnokság, Fotósuli, Videó játékok, Csússz és napozz

Gyermekfelügyelet

A felnőttek önfeledt szórakozása érdekében a Camp Carnival babysitter szolgálatot biztosít este 10 órától hajnali 3 óráig, 4 hó – 8 éves gyermekek részére. A szolgáltatás pizsamapartis mozizást és videózást ajánl. Párnát és takarót, valamint szükség esetén kiságyat biztosítanak. A szolgáltatás díja óránként 6 USD egy gyermek esetén, további gyermekek esetén 4 USD

 

Celebrity Cruises

Díjnyertes családi programjuk egyedülálló szórakozási lehetőséget biztosít a családi vakációra érkezőknek, az egész családnak szóló programoktól a kimondottan gyermekek részére tervezett játékokig, beleértve magával ragadó Tudományos Utazás programot is.

A Celebrity családi programja a gyermekek és fiatal felnőttek szórakoztatásának széles spektrumát vonultatja fel. Felügyelet alatt zajló programjaik kifejezetten 3 – 17 éves gyermekek számára készültek, korosztályonkénti bontásban. Minden reggel megtalálható az aktuális programok listája. Külön területek vannak a gyermekek számára: Hajóstársak Mókagyára, ifjúsági központok, medencék. Vendégeink nyugodt szívvel hagyhatják gyermekeiket szakképzett személyzet felügyeletére.

Tudományos Utazás program

Kiegészítvén meglévő izgalmas gyermekprogramjaikat, megalkották a Celebrity Tudományos Utazás programot. Ez a 6 részből álló tudományos oktatás bevezeti a gyermekeket a rovarok, a tengeri élővilág, a kalózok világába feltárván Buccaneer’s Bounty történetét, mely végigvezeti őket a kalózok történelmén, elsüllyedt kincsek és ásatások nyomán. Ez a 3 – 12 éves gyermekek részére létrehozott program minden nap megrendezésre kerül, időtartama 30 per és 1 óra közé tehető.

Crystal Cruises 

Habár a Crystal Cruises ügyfélköre többnyire olyan érett ügyfelekből áll, akik a különlegesen kifinomult, luxus utakat részesítik előnyben, hajóikon mégis kialakították gyermek játszószobákat, és gyermekmegőrzési programot. Az út, illetve a part menti kirándulások során gyermekprogramokkal biztosítják a kicsik szórakozását, Junior Programigazgató felügyelete alatt.

3 pilléres programsorozat a 

- 3-7 éves gyerekek

- 8-12 éves gyerekek

- 13-18 éves gyerekek

részére került összeállításra.

6 hónaposnál fiatalabb gyermekek kizárólag szülői felelősségvállaló nyilatkozattal utazhatnak.

Nyitva tartás

A nyitva tartás teljes mértékben az aktuális útvonal, valamint a hajón tartózkodó gyermekek számának függvénye. A programok általában délelőtt 10 és 12 óra, délután 14 és 17 óra, és este 19 és 21 óra között érhetőek el. Tini programok este 22 és 24 óra között is elérhetők. A szülők figyelmébe ajánljuk, hogy a Junior programok nem vehetők igénybe gyermekmegőrzési szolgáltatás helyett.

Túrák

- Hajókonyha túra : A gyerekek saját maguk dekorálhatják süteményeiket

- Backstage túra ( A kulisszák mögött) :A gyerekek bepillantást nyerhetnek az öltözőszobákba

- Híd túra: Ez a program a hajóskapitány és a biztonsági intézkedések függvénye

- Mindhárom hajón megtalálhatók gyermekek részére kialakított játszószobák, ahol felügyelet alatt vehetnek részt különféle programokon. Minden szobában találhatók székek és asztalok a kézműves foglalkozásokhoz, népszerű Sony playstation játékok, nagyképernyős TV-k, és videojátékok.

- A Crystal Symphony és a Crystal Serenity hajókon továbbá kialakításra került a tinik számára elérhető video játékterem

- A könyvtár több mint 1500 kötettel és videóval áll a gyermekek rendelkezésére.

- A Hollywood Színházban megtekinthetőek a legfrissebb mozifilmek

- 2 medence és pezsgőfürdő is található a fedélzeten

A programokat a gyermek kora, illetve a hajón utazó gyermekek száma határozza meg, így az aktuális programok listája minden esetben a hajóút kezdetekor kerül kihirdetésre. A továbbiakban felsoroljuk azon programokat, és játékokat, melyben az utazás során gyermeke részt vehet:

A különböző játékok és kupák nyerteseit emlékezetes Crystal Cruises díjjal jutalmazzák meg, és minden résztvevőnek ajándékokkal kedveskednek. (a karácsonyi szezonban Télapó is a fedélzetre lép, hogy minden gyereknek ajándékot adjon)

A szülőket kérjük szíveskedjenek gyermeküket regisztrálni a programba, melyet a Junior programigazgatóknál tehetnek meg.

Kézműves foglalkozások – minden korosztálynak

repülő hal, tengeri freskók, bábkészítés, arcfestés, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, szivacsfestés, különféle festő-, színező-, rajz feladatok, gyurmázás, makaróni, papírteknős készítés

Játékok és programok 3 -12 éves gyermekek részére

Vadászat a hajó fedélzetén, bújócska, vitorlázós party, úszóversenyek és vetélkedők, tenisz, ping-pong, bingo, kincsvadászat, esti mozizás, twister, társasjáték, lego, keresztrejtvény fejtés, fagyi partik, nagyképernyős mozizás, tologatós társasjáték, mini olimpiák, szülinapi zsúrok, erődkészítés, bábszínház, hullahopp verseny, sütiszobrászat, aláírásvadászat, ABC vadászat, színvadászat, Apples to apples társasjáték, esti mese, hűtőmágnes készítés, buborékfújás, sárkányeregetés, Sony playstaition játékok, Nintendo 64, rajztfilmek, alaszkai mesélő est, kirakós játék, Uno, csoportkép készítés

Játékok és programok 13 - 17 éves gyermekek részére

Activity játék, műveltségi vetélkedő, diszkó, éjszakai fürdőzés, vízisportok, karaoke, pizza készítés, csoportkép készítés, aláírás vadászat, Broadway est, Twister, poker, tinimozi.

Ha szeretnének kettesben eltölteni egy kellemes estét a Paloban, melyet kizárólag felnőttek látogathatnak, a gyerekek számára is üdítő élményt jelenthet az Óceánjáró Klubban vagy Laboratóriumban társaikkal elfogyasztott vacsora.

Végül, de nem utolsósorban kérjük minden nap ellenőrizze a tevékenységek listáját, hogy gyermekei ott lehessenek minden számukra érdekes programon. A gyerekek előszeretettel látogatják a Castaway Cay-t, az Óceánjáró Klub hatalmas homokos játékterét egy óriási bálna csontvázzal, mely arra vár, hogy az ifjú tengerbiológusok felfedezzék. Itt nyugodt szívvel hagyhatják gyermekeiket, miközben néhány órára átlátogatnak a felnőtteknek kialakított  Serenity Bay-re.

 

Disney Cruises

Korosztályok

A 3 évesnél fiatalabb gyermekek elhelyezése a "Lepényhal" zátonynál történik, ami egy kifejezetten tipegők részére kialakított helyiség biztonságos játéktérrel, és számos kisággyal. A szolgáltatás díjköteles, és csak meghatározott időpontokban elérhető – bár többnyire ezek az időpontok tökéletesen alkalmazkodnak a szülők elfoglaltságaihoz, pl. parti kirándulások, vagy esti programok alkalmával. A szolgáltatás igénybevételéhez foglalás szükséges, melyet érdemes már jó előre megtenni, mivel a helyek száma korlátozott.

A 3 - 7  éves gyermekeknek a Disney Óceánjáró klubjában a helye, ami a legklasszabb hely a hajón ezen korosztály számára. A játéktérben megtalálható Pán Péter kalózhajója, felvehető jelmezek, számítógépek. A legkisebbeket is lefoglalják, számukra különleges játékokkal és programokkal készülnek, így Wendy is mesél nekik. Az aktuális napi program megtalálható a Club környékén, valamint a hajó számos más pontján is.

A 8 – 12 éves gyermekek számára a legjobb hely az Óceánjáró Laboratórium, mely számos interaktív műhellyel, video játékkal, számítógéppel, multimédia lejátszóval rendelkezik. A programok igen sokfélék. A gyerekek akár részt vehetnek vízbeugró versenyen a Goofy medencénél, de kipróbálhatják magukat egy Disney karakter rajzoló tanfolyamon is. Amennyiben gyermekei 12 évesek, vagy fiatalabbak, társaságunk egy személyhívót biztosít, így Önök biztonságos közelségben tudhatják őket.

A 13 – 17 éves fiataloknak saját kávéházat hoztunk létre, Common Grounds névvel. A kávéházban éppúgy megtalálható a lazulós lounge és a nagyképernyős TV-vel felszerelt bár, mint a játékterem.  A különleges parti kirándulások alkalmával a tinik bringával vagy kajakkal járhatják be a Disney szigeteket és környéküket, vagy bulizhatnak egy katamaránon Cozumelnél.

A fedélzeten megtanulhatják, hogyan fessenek animáció celluloidot, rejtélyes játékban vehetnek részt, ahol legyőzhetik játékostársaikat, de akár saját digitális mozijukat is leforgathatják. A tinik szabadon mozoghatnak a fedélzeten, nem vonatkoznak rájuk a be- és kijelentkezési procedúrák, így szabadon élvezhetik a hajó nyújtotta szórakozási lehetőségeket.

Programok 3 – 7 éves gyermekek részére

A Disney igazán betudja bevezetni a kis matrózokat utazásuk során a vidámság és a képzelet világába.

A Disney Óceánjáró klubja korosztályoknak megfelelő programok által juttatja el az ifjú elméket képzeletük határán túli világokba. Útjuk során nem csak tanácsadók kísérik őket, de a szülőknél található személyi hívó is biztonságos közelségbe varázsolja a családtagokat.

Mickey egér klub

A gyermekek betekintést nyerhetnek az eredeti Mickey egér klub kulisszái mögé, mely az 50-es évek Amerikájának méltán népszerű TV showja volt. Mickey egér személyesen vizsgálja meg a leendő új Mickey egér klub tagokat, és vezeti be őket a további rejtelmekbe.

Hol van Csingiling?

Erre a kérdésre egy mágikus nyomozás során kaphatnak választ a gyermekek. Remélhetőleg varázslatos élményben részesülnek.

Le a kalappal Peter Pan előtt!

Ünnepeld velük a szülinapokat Sohaországban, de vigyázz Hook kapitánnyal! Ő mindig rosszban sántikál!

Szóval kalóz akarsz lenni?

Van itt egy kalóz! De ne félj, ő csak izgalmas kalóztörténetekkel kápráztatja el gyermekeidet. Még az is előfordulhat, hogy Hook kapitány is felbukkan…

Tojástudósok

Az ifjú tudósok szerteágazó ismeretekre tehetnek szert az egyszerű házi tojások felhasználását illetőleg. Olyasmit tanulnak meg, melyről sosem gondolta volna, hogy lehetséges lenne…

Ragacs professzor varázslatos kísérletei

Az ifjú tudósok ez alkalommal Ragacs professzor csapatához csatlakozhatnak, hogy felfedezzenek egy nyálkás zöld anyagot, mely kísértetiesen hasonlít Flubber-ra! Ne hagyd ki ezt a mókát!

Programok 8 – 12 éves gyermekek részére

A Disney Óceánjáró klubja korosztályoknak megfelelő programok által juttatja el az ifjú elméket képzeletük határán túli világokba. Útjuk során nem csak tanácsadóink kísérik őket, de a szülőknél található személyi hívó is biztonságos közelségbe varázsolja a családtagokat.

Tudóstanonc műhely

A foglalkozás során a tanoncok különböző folyadékok segítségével megtanulnak elkészíteni egy adag Flubber ragacsot.

Lehull a lepel a Disney animációk titkáról! A gyerekek a foglalkozás során – klasszikus animációs eszközök alkalmazásával – könnyedén megrajzolhatják kedvenc kis hápinkat.

S most néhány szó szponzorunktól..

Lehetőséget kapsz rá, hogy reklámszövegeikben részese légy egy igen tehetséges producer-, rendező-, szereplő gárdának. Az eredmény frenetikus lesz!

Tudományos varázslat

Sokszor nem minden az aminek látszik – varázsolj velünk ragacsot!

Animációs bolondozások

A gyerekek a foglalkozás során kitanulhatják az animációs eljárások csínját – bínját, miközben lerajzolhatják Goofyt.

Most érkezett!

A foglalkozás során az újoncok kipróbálhatják magukat a hírközlés világában. Ne csak nézd a híreket, csináld őket!

Tini programok

Common Grounds. A lehető legjobb hely a kellemes időtöltésre! Ez a New York stílusú kávéház tökéletes kikapcsolódást nyújt a 13 – 17 éves korosztály részére, zene, játékok, nagyképernyős TV-k, és egy Internet Café segítségével.

Csillámparti

Fényt viszünk az éjszakába! Légy Te is részese ennek az őrületes hullahopp partinak. Ha még nem mersz beállni, akkor csak hallgasd a zenét. Nézni éppoly élvezetes, mint csinálni!

Tini karaoke

Leendő rocksztárok! Itt az idő, hogy megcsillogtassátok tehetségeteket a rögtönzött nézőközönség előtt! Helyszín a Studio Sea.

Hawaii medence party

Ne hagyjátok ki a búcsú bulit! Élvezzétek ezt a táncos mulatságot, ahol lehetőségetek nyílik részt venni különböző játékokban, vetélkedőkben is, sőt, még a DJ szakma rejtelmeibe is bepillanthattok.

Holland America Line

Érezd jól magad!

A Club Hal-nak köszönhetően, tengernyi felügyelt szórakoztató program várja az 5 – 17 éves korosztályt, így az egész családnak egy felejthetetlen vakációban lesz része!

A legkisebbeknek

Az 5-8 évesek szórakozását mesedélután, kézműves foglalkozások, fagyipartik, és cukorka bingo biztosítja.

A 9 – 17 éves korosztály kikapcsolódását mini golf pályáink, medencepartik, pizzapartik, videó játékok, disco, és mozidélutánok színesítik.

Gyerekbirodalom

As MS Maasdam, MS Zuiderdam, MS Oosterdam or MS Westerdam hajók gyermekkorú utasai saját birodalmukban élvezhetik az utat. Videojátékok, táncparkett, kültéri játszótér teszi számukra még élvezetesebbé az utazást.

Kihajózás „Csak gyerekeknek”

A Bahamákon található privát Half Moon korallzátonyon a gyerekek részesei lehetnek egy valódi kincsvadászatnak, miközben a tinik önfeledten strandröpizhetnek a részükre leválasztott partszakaszon.

Étel, mely örömet okoz

Akárhogyan is nevezzük – válogatós, különös, nehéz a kedvére tenni -, a gyerekek csak annyit fognak mondani, hogy ez egyszerűen ízlés kérdése. S mi éppen ezért alkottunk meg egy olyan menüt, amely az ő kedvenc ételeikből áll: hot dog, hamburger, pizza, hal és krumpli, csirkefalatok, spagetti, és húsgolyók

Norwegian Cruise Line

A 2 – 17 éves gyermekek részére megtervezett gyermekprogramjaink igazán szórakoztatóak és rugalmasak. Jól képzett tanácsadóik korosztályra szabott programok egész garmadáját vonultatják fel, így minden gyerek pontosan annyira élvezni fogja az utazást, mint Önök! Mi több, hajóinkon gyermekeik szórakozva tanulhatnak. A legkülönfélébb játékoktól az ösztökélő tanulószobákon át gyermekeinek oly sok szórakoztató programon vehetnek részt, hogy ez út biztosan meghatározó élmény lesz életükben! A tengeren töltött napok során megszokott programokon túl, az NCL szakképzett személyzete, egy névleges díj ellenében további csoportos foglalkozásokat tart 2-12 éves gyermekek részére.

Ez az izgalmas program személyre szabott ajándékokkal, és üdítő szökőkutak végtelen sokasága kedveskedik a gyerekeknek. Minden kiosztásra kerülő hátizsák tartalmaz egy baseball sapkát, napszemüveget, poggyászcímkét, és egy eredeti Kid’s Crew Program pólót. A hátizsákok színe, és dizájnja alkalmanként változhat.

Az újratöltődő üdítő szökőkutak mellett kínálatunkban szerepelnek személyre szabott üdítős poharak, szívószálak, valamint korlátlan italfogyasztás, melyeket külön-külön lehet megvásárolni.  A 13 – 17 éves korosztály a Tini Útlevél program keretében 20 különféle alkoholmentes italból választhat, melyek között megtalálhatók gyümölcsturmix különlegességeink is. A tinik továbbá szabadon élvezhetik a délutáni táncpartikat a DJ-kel, ahol pizzával és korlátlan alkoholmentes italfogyasztással kedveskedünk nekik. Természetesen mindannyian meghívást kapnak az utazás utolsó napján tartott búcsúpartira.

Ön ide akar jönni. Ők is ide akarnak jönni. Ön lazítani szeretne. Ők is.

Hogyan tudna mégis önfeledten belefeledkezni a nyaralásba, gyermekeiddel az oldaladon? Mi megmondjuk! Hozza őket is, és legyen részük egy fergeteges vakációban. Külön, s mégis együtt.

Az NCL gyermekprogramja (Kid’s Crew) mindezt lehetővé teszi. Olyan ez, mint egy végtelen szünidő. Ottalvós tábor, kicsit felturbózva. Mert a gyermekeinek itt biztosan nem lesz honvágya, és mégsem lesznek láb alatt. Ön nyugodtan élvezhet egy masszázst, miközben gyermekei épp kincsvadászaton vesznek részt. Vagy rulettezzen, miközben ők kempingeznek. Vagy látogassa meg a Csokiimádók büféjét, míg ők párnacsatáznak egy pizsamapartin.

Minden egyes perc, melyet a Kid’s Crew programban töltenek, szakképzett személyzet felügyelete alatt telik. Gárda tagjait neves egyetemek és szervezetek sorából választják ki gondosan. Minden jelentkező egy speciális képzési programban vesz részt, ahol elsajátíthatják azt a tudást, mely alkalmassá teszi őket feladatuk ellátására, beleértve a különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátását is. Így egy igazán különleges programmal állnak elő gyermekeik szórakoztatása érdekében.

Van itt minden, mi a tökéletes szórakoztatáshoz szükséges. Cirkusz, kézművesség, parádék, sportok, játékok, mesemondás, és természetesen party! Sátras kempingezés zseblámpákkal, főzőiskola, ahol elkészíthetik saját egyedi pizzájukat és palacsintájukat. Pólófestés, arcfestés, medenceparti "root beer " parti. A Norwegian Privát szigetén kincsvadászat, és homokvár verseny.

Náluk még a parti kirándulásokat is a családokra szabták.

Természetesen számtalan programlehetőség kínálkozik a közös időtöltésre is. Játsszanak le egy családi meccset kosárlabdapályánkon, menjenek el együtt különleges bűvészelőadásunkra, vagy egyszerűen csak hagyják őket nyerni asztaliteniszben.

S hogy mi van vacsorára?

Ezt Ön dönti el. Az egész család együtt vacsorázhat elegáns éttermeink egyikében, de lehetőségük van eltölteni egy romantikus estét kettesben is, míg gyermekeik társaikkal közösen fogyasztják el spagettiből és húsgolyókból álló vacsorájukat. 8 különböző ínycsiklandó menüből választhatnak, melyek még a legválogatósabbakat is kísértésbe hozzák. És természetesen, csak a biztonság kedvéért, mindig van náluk némi mogyorókrém és lekvár…

Ami azt illeti, nem is igazán tisztázott, hogy a család mely tagjai élvezik jobban Kid’s Crew programunkat. Hiszen miközben ők felejthetetlen élményekre tesznek szert, Ön is számos felnőttekre szabott program közül választhat szabadon. Egy aerobik óra? Iratkozzon fel azonnal! Egy bensőséges vacsora a Le Bistro-ban?  Kérem kövessenek! Egy kis black jack? Tegye meg tétjeit! Smile

Amint látja, nem csak gyermekei részesülnek majd az összes mókában. S mivel szinte minden benne van az árban, gyermekei nem fogják folyton pénzért zaklatni.

Gondoljon csak bele. Gyermekeinek úgy okozhat örömet programjaink által, hogy közben Ön szabadon azt tehet, amit csak akar. Ilyen vakációban még sosem volt része! Egy családi vakáció Norwegian Cruise Line stílusban!

Hogyan is zajlanak a gyerekprogramok?

A tevékenységeket korcsoportonkénti bontásban hozták létre, az alábbiaknak megfelelően:

Junior matrózok (2-5 évesek)

A számukra összeállított programok immár egész évben elérhetőek. Az alábbi programokkal igyekszenek a kedvükben járni:

mesedélután, pólófestés, kézműves foglalkozások, arcfestés, bűvészelőadások, tengeri cirkusz. Ezen kívül kül- és beltéri játékaink tengernyi vidámságot hoznak életükbe.

Első tisztek (6-8 évesek)

Az első tisztek az alábbi programokban vehetnek részt:

bolondos főzőkurzusok, dekoratív pólófestés, közös éneklés, medenceparti root beer parti. A Kid’s Crew program keretén belül privát szigetünkön további érdekes programok várnak első tisztjeinkre, mint pl. egy izgalmas kincsvadászat, vagy egy homokvár építő verseny.

Navigátorok (9-12 évesek)

A navigátorok kincskereső játékon, és egyéb videojátékokon tesztelhetik tudásukat. Az estéket pizsamapartik, mozizás, és sátras kempingezés teszi izgalmassá.

Tinik (13-17 évesek)

Az NCL egész nap igyekszik a tinik kedvében járni. Napközben medencepartik, röplabda- , kosárlabda játékok, ismerkedő játékok, műveltségi vetélkedők színesítik utazásukat, míg esténként látványos Broadway stílusú show, tini disco és más tematikus foglalkozások szórakoztatják őket.

Mit tartalmaz a program?

A Kid’s Crew program tengernyi szórakozási lehetőséget foglal magába. A gyermekek minden nap megkapják saját Hírharsonájukat, mely az aktuális programokról tájékoztatja őket.

A program keretein belül a gyermekek egy tiszteletbeli séfsapkára is szert tehetnek, mely kreatív főzőkurzusainknak elengedhetetlen kelléke.  A scrapbook készítő foglalkozás alkalmával gyermekeik azon nyomban megkreálhatják képes élménybeszámolójukat. Az ifjú kis matrózok születésnapjukat is megünnepelhetik újdonsült barátaikkal.

A programok biztonságáról és gördülékenységéről szakképzett személyzet gondoskodik.

Személyzet minden tagja egy speciális képzési programban vesz részt, ahol elsajátíthatják azt a tudást, mely alkalmassá teszi őket feladatuk ellátására, beleértve a különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátását is. Gyermekprogramjaink egész évben elérhetők, minden programunk térítésmentes.

Royal Caribbean International

Ifjúsági és tini programok

A Royal Caribbean-nél a szórakozás nem csak a felnőtteknek jár ki. A 3-17 éves gyermekeknek izgalmas programokkal készülnek a Kalandos Óceán program keretein belül. Gyermekeit nyugodt szívvel hagyhatja szakképzett, tapasztalt személyzetre, hiszen mindannyian magasan képzett szakemberek, diplomáikat releváns egyetemeken szerezték, és több éves gyakorlattal rendelkeznek. A gyerekeknek szóló programokat úgy állították össze, hogy gyermekei játszva tanulhassanak. Minden út más. De egy dolog sosem változik. Gyermekei érdekes információkat szerezhetnek a helyi szokásokról, izgalmas tudományos kísérletekben vehetnek részt, és új barátokra tehetnek szert. A programban való részvétel feltétele a betöltött 3. életév, és a szobatisztaság.

Korcsoportok:

Aquanauták - 3-5 évesek

Felfedezők – 6-8 évesek

Utazók – 9-11 évesek

Navigátorok – 12-14 évesek

Navigátoroknak szóló programokat kimondottan erre a korosztályra szabták. Nem kényszerítenek bele semmilyen szervezett programba, akkor jössz és csatlakozol be a játékokba, amikor kedved van hozzá. Ha épp nem vágysz egyik programra sem, nyugodtan leülhetsz dumálni barátaiddal a Living Room-ban, mindenféle kötelezettség nélkül. S szüleid sem fognak aggni, mert tudják, hogy nyugodt szívvel hagyhatnak Téged szakképzett személyzetre.

Tinik – 15-17 évesek

A tiniknek szóló programok a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja a résztvevőknek, hiszen tudják, hogy már a felnőttkor küszöbén vagy, és ez az út számodra is életed vakációja. Így tőlük megkapod azt a szabadságot, melyet megérdemelsz. Programjaikra akkor csatlakozol be, amikor csak szeretnél. A Living Room a legtökéletesebb hely a lazulásra, a "Fuel" pedig a partik otthona. Itt hajnali 2 óráig élvezheted a zenét és a táncot.

Princess Cruises

Királyi sarjak, és tilosban járó tinik

Ez a program gyerekjátékká varázsolja a családi nyaralást. A Princess ifjúsági és tini központok végtelen szórakozási lehetőséget nyújtanak. Kézműves foglalkozások, video játékok, disco, mozik, csobbanó medencék, és még megannyi érdekesség teszi feledhetetlenné az utazást.

A Junior matrózok (3-17 évesek) tengernyi program közül választhatnak a fedélzeten. Elhivatott, szakképzett tanácsadó személyzet mindig kéznél van, hogy gondoskodjon gyermekeik kellemes időtöltéséről.

A Princess Fun Zone 3-12 éves gyermekek részére nyújt kimondottan az ő korosztályuknak szóló szórakozási lehetőségeket. Tini központ a tini korú gyermekekért van.

Minden hajón – kivéve a Royal Tahitian-t, és a Pacific Princess-t – megtalálhatók jól felszerelt Ifjúsági központok. Minden van itt, mi a fiatalok szórakoztatásához szükséges: kézműves foglalkozások, társasjátékok, mozizás, csobbanó medencék. A hajótársaság a Royal, a Tahitian, és a Pacific Princess hajókon csak akkor nyújt gyermekeknek szóló szolgáltatást, ha a hajón utazó 3-17 éves gyermekek száma eléri a 20 főt.

A 3 évnél kisebb gyermekek kizárólag szülői felügyelet mellett látogathatják Ifjúsági központjainkat. A The Sun, Dawn, Grand, Golden, Coral, Island, Diamond és Star Princess hajóinkon létrehoztak egy játszóteret a tipegőknek is.

Nyitva tartás

Tengeri napokon: délelőtt 9 -12, délután 2-5, és este 7 – hajnali 1

Kikötői napokon: délelőtt 8 – délután 5, este 7 – hajnali 1

Tini programok (a 13-17 éves korosztály számára) a normál nyitvatartási időben érhetők el.

A 3-12 éves korosztály részére gyermekfelügyeletet biztosítanak igény esetén, 5 USD/óra díj ellenében, kivéve a Royal, Tahitian, és Pacific Princess hajókon.

Fun Zone programok

Ifjú matrózaink (3-12 éves gyermekek) tengernyi fedélzeti program közül választhatnak. A Princess Fun Zone programjait az alábbi korosztályi bontásban alkották meg:

- Princess pelikánok – 3-7 évesek

- Princess kalózok – 8-12 évesek

A Princess pelikánokat és a Princess kalózokat az alábbi tevékenységekkel szórakoztatják: kézműves foglalkozások, rajzfilmek és filmek, video játékok, kincskereső-, nyomkövető játékok, délutáni fagyipartik, backstage túrák, Hírességek Csarnoka vetélkedők, disco, vacsorapartyk csak gyerekeknek, karaoke és playback showk, pizza partik, fedélzeti olimpiák, pizsama partik, pólófestés

Tini központ

Különleges tini központ az alábbi felszereltséggel rendelkezik:

Nintendo, mozi, karaoke, nagyképernyős TV, kártyajátékok, társasjátékok, ping-pong asztalok, zenegépek.

Ezen felül, a Gran és Golden Princess hajókon a tinik saját Jacuzzi-ban, és számukra kialakított fedélzeti napozóteraszon élvezhetik az utazást.

A tini korosztály számára az alábbi programokkal kedveskednek:

Táncolj kifulladásig, tini disco, randijáték, fedélzeti olimpiák, pólófestés, kosárlabda bajnokság, karaoke és play-back, kaszinó estek, pizza partik, és filmünnepek.

Kérjük ne felejtse el, hogy a Royal, Pacific, és Tahitian Princess hajók nem rendelkeznek Tini központokkal.

Kikötői programok

A Grand, Golden, Star, Sea, Ocean, Dawn, Sun, Coral, Island, Diamond és Regal Princess hajók fedélzetén található ifjúsági és tini központok a kikötői napokon a 3-17 éves korosztály részére reggel 8 órától délután 5-ig biztosítanak különböző programokat. Szülői beleegyezéssel ebéd szolgáltatásunk is elérhető a gyermekek számára. Ezen szolgáltatások a Royal, Tahitian és Pacific Princess hajókon csak akkor elérhetők, hogy ha a fedélzeten utazó 3-17 éves gyermekek száma eléri a 20 főt.

Gyermekfelügyelet

A Grand, Golden, Star, Crown, Regal, Sun, Dawn, Sea, Ocean, Coral, Island és a Diamond Princess hajókon csoportos gyermekfelügyeleti szolgáltatást nyújtanak 3-12 éves gyermekek részére, este 10 órától hajnali 1 óráig, 5 USD/óra/gyerek térítési díj ellenében.

Étkezés

A Princess Kids program részeként a Junior matrózoknak lehetőségük lesz két különleges vacsorán részt venni, melyet a korcsoportonkénti bontásnak megfelelően állítunk össze. A legifjabb utasok frissen szerzett barátaik és tanácsadóink körében fogyaszthatják el vacsorájukat a hajó kantinjában. A tinik a két estéből egy alkalommal a hajón található étkezők egyikében tölthetnek el egy csoportfotózással egybekötött különleges estét, melyet egy közös buli zár, ahol szabadon élvezhetik a Princess nyújtotta lehetőségeket.

TV programok

A TV programok gyermekek számára is megfelelőek, hiszen a kora reggeli órákban, napközben, és kora este rajzfilmeket, filmeket, és díjnyertes programokat sugárzunk a fedélzeti kabinokban az alábbi hajókon: Sun, Dawn, Sea, Ocean, Grand, Golden, Coral, Island, Diamond, Tahitian és Star Princess.

A Royal, Crown, Regal és Pacific Princess hajókon – nyári időszakban, és iskolai szünetek alatt -, a gyermekműsorok sugárzására csak abban az esetben kerül sor, ha a fedélzeten utazó gyermekek száma eléri a 20 főt.

 

Kismamák

Mielőtt elindulna otthonról

A legtöbb hajótársaság szigorú megkötésekkel vállalja a kismamák utaztatását, különös tekintettel a terhesség utolsó harmadára (utolsó 3 hónap), néhány hajótársaság pedig vissza is utasíthatja a foglalást, amennyiben a terhesség túlhaladott egy bizonyos hetet.

Néhány hajótársaság orvosi igazolást is kérhet (angol nyelven!), melynek tartalmaznia kell a szülés várható időpontját, orvosi előzményeket, az utazásra való alkalmasságot, valamint minden olyan gyógykezelést, gyógyszerlistát, melyre a hajó fedélzetén szüksége lehet. Ezeket az iratokat lehetőleg a többi szükséges dokumentummal együtt tárolja (jegyek, útlevelek…)

A fentiek fényében már a foglalás szakaszában ajánlott ezek tisztázása a hajótársasággal, elkerülvén a kellemetlenségeket.

 

A fedélzeten

Már foglaláskor győződjön meg róla, hogy a lefoglalt kabin állapotának megfelelő méretű ággyal rendelkezik. Amennyiben szükséges, kérjen extra párnákat és takarókat a személyzettől, és alaposan figyelje meg a kabin környezetében található kijáratokat, közlekedőket. Még használat előtt ellenőrizze a fürdőszoba felszereltségét is, hogy az esetleges hibákra időben fény derüljön

A fedélzeten a legfőbb kellemetlenséget a hajó mozgása okozhatja. Az utazással járó esetleges tengeri betegség minimalizálására lehetőleg egy nagyobb hajót válasszon, mely minimum 1000 utas befogadására alkalmas. Ezek a hajók ugyanis a nyílt tengeren lényegesen stabilabbak, és egészségügyi szempontból is a legjobban felszereltek. A száznál több utast szállító hajókon többnyire található orvos, és nővér is, ám előfordulhat, hogy csak egy nővér kíséri az utasokat. (Kérjük vegye figyelembe, hogy a hajón igénybe vett orvosi szolgáltatás általában NEM ingyenes!)

Mielőtt útra kel, konzultáljon orvosával. Kérjen információt arra vonatkozólag, hogy mely gyógyszereket alkalmazhatja nyugodt szívvel az esetlegesen felmerülő tengeri betegség esetén.

Amennyiben bármilyen gyógyszeres kezelés alatt áll, győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e az egész utazás időtartamára elegendő mennyiséggel. Ugyan a legtöbb hajótársaság a gyógyszerek igen széles skálájával rendelkezik, előfordulhat, hogy a szükséges gyógyszer még sincs a fedélzeten. Néhány esetben a hajótársaság házirendje pedig nem is támogatja várandós kismamák gyógyszeres kezelését.

Szerencsés, ha Önnél van az orvosától kapott leírás a szükséges gyógyszeres kezelést illetőleg (pl. egy recept, angol nyelven), bár többnyire erre nem szokott szükség lenni. A speciális kezelés alatt álló utasoknak ajánlott jóval az utazás megkezdése előtt utánajárni, hogy az adott hajótársaság rendelkezik-e az igényeiknek megfelelő adottságokkal.

Indulás előtt érdemes leellenőrizni, hogy meglévő betegbiztosítása, illetve az utazás időtartalmára kötött baleset és betegségbiztosítas szükség esetén mit fedez. A legtöbb hajótársaság rendelkezik utasbiztosítási csomagokkal, melyek fedezik a felmerülő egészségügyi ellátás költségeit, ha kérdése támad, kérjük forduljon hozzánk bizalommal.

 

Házirend Kismamáknak

Carnival Cruise Lines – Biztonsági okokból a 3. trimeszterben járó kismamák (betöltött 24. hét) nem hajózhatnak, mivel a társaság hajói csupán kisebb egészségügyi beavatkozásokra vannak berendezkedve. Csecsemők esetében az utazás feltétele a betöltött 4. hónap

Celebrity Cruises – Nem hajózhatnak azok a kismamák, akik az utazás kezdetekor, vagy az utazás időtartama alatt betöltik a 24. hetet, azaz a 3. trimeszterbe lépnek.

Costa – Azon kismamák, akik az utazás során még nem töltik be a 6. hónapot, orvosi igazolással utazhatnak. A betöltött 6. hónap sajnos kizáró ok.

Crystal Cruises – a 6 hónaposnál kisebb csecsemők elhelyezésére a társaság hajói nincsenek berendezkedve. A társaság fenntartja a jogot, hogy a 3 évesnél kisebb gyermekek létszámát korlátozza. A társaság betöltött 6 hónapos kismamákat sajnos nem tud fogadni.

DisneyCruise – Azon kismamák, akik a kihajózás napján betöltik a 24. hetet terhességükben, biztonsági okokból nem szállhatnak hajóra. Nem fogadnak el sem orvosi igazolást, sem felelősségről lemondó nyilatkozatot. Továbbá, a társaság nem vállal felelősséget a terhesség bármely szakaszában felmerülő esetleges komplikációkért. Csecsemők esetében az utazás feltétele a betöltött 12. hét.

Holland America Line– Az utazás feltétele csecsemők esetében a betöltött 12. hét, kismamák esetében a be NEM töltött 24. hét az utazás időtartama alatt.

Norwegian Cruise Line – A várandósság orvosi állapotnak tekintendő. Egy várandós kismama esetében elengedhetetlen egy angol nyelvű orvosi igazolás megléte, mely tartalmazza a szülés várható időpontját, valamint az utazásra való alkalmasságot. Az igazolás elfogadásának feltétele:

- A társaság nem vállal felelősséget az utazás során, a terhességgel kapcsolatosan felmerülő esetleges komplikációkért 

- A társaság nem fogad utasokat, kik az utazás időtartama alatt betöltik a 24. hetet. 

Princess Cruises - Nem hajózhatnak azok az utasok, akik az utazás kezdetekor, vagy az utazás időtartama alatt betöltik a 24. hetet, azaz a 3. trimeszterbe lépnek. Csecsemők esetében az utazás feltétele a betöltött 6 hónap.

Royal Caribbean Inernational - Nem hajózhatnak azok az utasok, akik az utazás kezdetekor, vagy az utazás időtartama alatt betöltik a 24. hetet, azaz a 3. trimeszterbe lépnek.

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak.
Amennyiben áraink Euróban vannak feltüntetve (partnerirodáinktól kapott formában), az eurós árak forintban történő befizetése esetén az adott partneriroda bankjának napi deviza eladási árfolyamát vesszük alapul.

még töltünk