Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Solemar Travel Utazási Iroda

Hajóutak - Fizetés a fedélzeten, mikor ? hogyan ? mivel ?

A fedélzeten nincs készpénzforgalom, a fizetési a fedélzeti kártyánk segítségével lehetséges, melyet a beszállás pillanatában kapunk meg.

Ezután, gondoskodnunk kell, hogy készpénzletétet rakjunk le vagy bankkártyánkon egy adott összeget zároljanak.

A legjobb alkalom erre, ha a fedélzetre lépést követően elhelyezzük a pénzletétünket, hiszen nélküle semmit sem tudunk fogyasztani vagy venni a fedélzeten.

Bankkártyák közül a legtöbb nemzetközileg elfogadott dombor nyomott kártyát használhatjuk. A letét összege általában 200-300 euro fejenként, de hajótársaságanként változó, amennyiben bankkártyával fogjuk fedezni a kiadásunkat feltétlen legyen a letét összegének megfelelő összeg a bankkártyánkon. A letét a fedélzeti kiadásokra, mint pl. italfogyasztás, ajándékboltban történő vásárlás, spa kezelések, extra költségek, fakultatív kirándulások, borravaló stb. fedezésére szolgálnak. Amennyiben a letét összegét elköltötte újabb szolgáltatásokat addig nem tud igénybe venni, amíg ismét nem helyezel egy adott összeget a számláján.

Leszállás előtti este legfontosabb teendője számlánk zárolása,ha készpénzzel fizetünk, viszont ne felejtsük el akkor nem tudunk már semmit sem vásárolni. Természetesen erre a leszállásreggelén is sor kerülhet, (általában legtöbben ekkor rendezik) viszont ilyenkor számolnunk kell a sorban állással. Bankkártyás fizetés esetén semmi dolgunk sincs, ha a számlával minden stimmel.

A végső számlát leszállás napján reggel kapjuk meg a kabinban, érdemes ellenőrizni, és ha valami nincs rendben akkor a purser desk (információs pultnál ) vagy egyéb kijelölt helyeken is megtehetjük a reklamálást.

Mivel minden fizetős szolgáltatást alá kell írni,  itt ellenőrizhetjük,hogy a mi aláírásunk van-e a tévesnek gondolt felszámolt szolgáltatásnál.

Bankkártyás fizetés esetén sokszor előfordul,hogy a lefoglalt (deposit ) összegét csak később oldja fel a hajótársaság illetve a velük kapcsoltban lévő bank, ez lehet akár egy hónap is. Amennyiben egy hónap után sem oldódik fel a lefoglalt összeg kérem lépjenek velünk kapcsolatban.

Készpénzzel csupán a kaszinóban lehet fizetni, illetve az orvosi ellátásért.

A legtöbb hajótársaság elfogadja a Visa, Mastercard valamint az American Express kártyákat.

Fedélzeti borravalók mértéke:

 

MSC Cruises:

az európai, Perzsa-öböl hajóutak esetében az alábbiak szerint alakul:

Felnőtt (13 éves kor felett):  10,00 € / fő / éj

Gyermek (2-12,99 éves kor között):  5,00 € / fő / éj

Gyermek (2 éves kor alatt):  nincs szerviz díj

A Karib-térség, Dél-afrikai és Dél-amerikai utak esetében pedig:

Felnőtt (13 éves kor felett): 12,50 $ / fő / éj

Gyermek (2-12,99 éves kor között): 6,50 $ / fő / éj

Gyermek (2 éves kor alatt): nincs szerviz díj

 

Costa Cruises:

10 euró/éj/felnőtt utas – azokban az országokban, ahol a helyi fizetőeszköz euró · 12,50 USA-dollár/éj/felnőtt utas – azokban az országokban, ahol a helyi fizetőeszköz USA-dollár 

4 év alatti gyermekek után a társaság nem számol fel szolgáltatási díjat, míg 4-14 éves gyermekek esetében a fenti díjtételek 50%-a fizetendő ( 5Euro/éj és 6,25 USA-dollár/éj, 15 éves kortól a felnőttekével azonos mértékű a borravaló.

 

Carnival Cruise Line:

Standard kabinok esetén:  $13.99 USD/fő/éj

Suite kabinok esetén:  $15.99 USD/fő/éj

2 éves kor alatt nem kell fizetni

 

Holland America Line:

Belső, ablakos és balkonos kabinok esetén: 14,5 USD/fő/éj,

Suite kabin esetén: 16 USD/fő/éj

Felnőttre, gyermekre egyaránt

 

ROYAL Carribean .:

Junior suite kategóriáig 14,5 USD/fő/éj

Gand suite, vagy afeletti kategóriában 17,5 USD/fő/éj

Felnőttre, gyermekre egyaránt

 

Celebrity Cruises:

  • $15.50/fő/éj a standard kabinokban
  • $16.00/fő/éj a Concierge osztályú és AquaClass® kabinokban
  • $19.00/fő/éj a suite kabinokban

 

Princess Cruises.

14,5 $/ fő/ éj az alap kabintípusokban

15,5 $/fő/éj a mini-suite-okban

16,5 $/fő/éj a suite-okban

Felnőttre. gyermekre egyaránt

 

Disney Cruises:

13,5 USD/fő/éj felnőtt, gyermek egyaránt

 

P & O Cruises:

2019-ben törölték a kötelező borravalót

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak.
Amennyiben áraink Euróban vannak feltüntetve (partnerirodáinktól kapott formában), az eurós árak forintban történő befizetése esetén az adott partneriroda bankjának napi deviza eladási árfolyamát vesszük alapul.

még töltünk