Hajóutak a Costa Cruises fedélzetén, minden ami Costa

"La Dolce Vitá ” Az édes élet érzését élheti át a több mint 60 éves múltra visszatekintő Costa Crociere S.p.A. társaság hajóinak fedélzetén. Flottájába 16 modern hajó tartozik, kivétel nélkül mindegyik olasz zászló alatt közlekedik és a világ szinte minden térségét behálózzák útvonalaival. ”Cruising in Italian Style” többet jelent, mint olasz stílusban hajózni, az olasz vendégszeretet és európai atmoszféra nemcsak a hajón belső kialakításában, hanem a konyhájában és a kiszolgálásban is visszaköszön. Európa vezető hajótársasága, de kiemelkedő szerepet játszik  Dél-Amerika valamint a Távol-Kelet hajózásában is. Tagja a világ legnagyobb hajózási vállalatának a Carnival Corporation & PLC Groupnak. 2010-ben az utasainak száma meghaladta az egymillió főt. Büszke tulajdonosa a „Green Star” megjelölésnek, melyet a RINA adományozott mivel a Costa Crociere maximálisan eleget tesz a környezetvédelmi szabályoknak, minden lehetséges módon óvják a tenger és a légkör tisztaságát, 2005-től támogatják a WWF (World Wildlife Fund) alapítványt is.

Miért Costa Cruises ? Mert..

 • Európa első számú hajótársasága

 • Olasz stílusban hajózhat

 • Egyedülálló útvonalakat kínál a világ számos kontinensére és térségébe

 • Tágas fedélzeti napozó

 • Éjféli büfé

 • Egészséges olasz és mediterrán ételek

 • 18 év aluliak a legtöbb hajóúton ingyen utazhatnak két felnőttel egy kabinban, akár 2 gyermek is!!! Nekik csak a kikötői illeték fizetendő

 

Kiknek ajánljuk?

 • Akik szeretik a vidám programokat

 • Családoknak a kedvező gyerekárak és a kiváló gyerekprogramok miatt

 • Akik szeretnek világot látni

 • Akik kedvelik a kedvező árú de kiemelkedő ár-értéket képviselő utazásokat

 • Akik szeretnék megkerülni a Földet 100 nap alatt

 

Borravaló

10 euró/éj/felnőtt utas – azokban az országokban, ahol a helyi fizetőeszköz euró · 12,50 USA-dollár/éj/felnőtt utas – azokban az országokban, ahol a helyi fizetőeszköz USA-dollár 

4 év alatti gyermekek után a társaság nem számol fel szolgáltatási díjat, míg 4-14 éves gyermekek esetében a fenti díjtételek 50%-a fizetendő ( 5Euro/éj és 6,25 USA-dollár/éj,

15 éves kortól a felnőttekével azonos mértékű a borravaló.

 

Öltözködés

Napközben egyszerű utcai illetve nyaraló öltözet, este is lehet az öltözet egyszerű, de férfiaknak hosszú nadrág valamint zárt cipő ajánlott, valamint hölgyeknek kerülendő a spagetti pántos top vacsoránál és az éjszakai programoknál, az elegáns estéken előkerülhet ing és nyakkendő az uraknak valamint koktélruha esetleg kosztüm vagy bármilyen elegánsabb ruha a hölgyeknek.

Desztinációk

Afrika

Bahamák

Balti-tenger / Oroszország

Fekete-tenger

Kanári-szigetek /Észak-Afrika

Karib-szigetek

Közép-Amerika

Mediterrán-térség

Távol-Kelet

India

Mexikó

Közel-Kelet

Vörös-tenger

Skandiávia

Dél-Amerika

Délkelet-Ázsia

Indiai-óceán szigetvilága

Transzatlani hajóutak

Speciális útvonalak

Világkörüli hajóutak

Flotta

Costa Allegra

Costa Atlantica

Costa Classica

Costa Fascinosa

Costa Favolosa

Costa Luminosa

Costa Pacifica

Costa Marina

Costa Deliziosa

Costa Fortuna

Costa Mediterranea

Costa Romantica

Costa Serena

Costa Victoria

Costa Magica

Costa Smeralda

 

COSTA CRUISES GYEREPROGRAMOK

 

A Costa a gyermekek szórakoztatására is felkészült, három korcsoportban (3-6 év között: ’Mini’; 7-12 év között: ’Maxi’; 12-18 év között: ’Teen Club’) foglalkoznak a gyermekekkel. A képzett animátorok különböző játékokkal, foglalkozásokkal kápráztatják el a kicsiket. Az éttermekben speciális gyermekmenü várja a gyerekeket.

 Squok Club

A Squok Club egy mini club gyermekeknek 3 éves kor felett. Élvezze nyugodtan a hajóutat és relaxáljon, míg gyermeke pancsol a medencében és táncol a többiekkel, de akár részt vehet kisebb versenyeken is.

A Squok Club-nak két kategóriája van:

Mini Club a 3-6 év közötti gyermekeknek Peppa Malac társaságában

Maxi Club 7-11 év közötti gyermekeknek

Minden nap nyitva 9 és 12 óra között. A Squok Club-ban megtalálható a bébi medence, különböző vízijátékok, kalózhajó és kastély a kis ”lovagoknak”J

Teen Club

A tinédzsereknek kétféle klubbal készültünk:

Teen Club Junior (12-14 éves kor között) és Teen Club (15-17 éves kor között). Itt új barátokra lelhetsz és részt vehetsz megannyi szuper programon: Tánc- és zeneórák, sport vetélkedők, medence partik, éjféli úszás, diszkó és különböző témájú vacsorák.

Aquapark

Élvezd a vízicsúszdát és a többi vizes játékot az Aquaparkban. Minden nap vár valami új kaland! Éld át a barátaiddal, vagy akár a családoddal együtt

Italcsomagok

A Costa Cruises különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza.

Pohárbérletek

Pranzo & Cena: 20 €-tól/fő/nap

Tartalma: borválogatás (fehér-, vörös- és rozé borok), csapolt sör, üdítő italok és ásványvíz.
Érvényes: az önkiszolgáló- és ültetett éttermekben érvényes az ebédek és vacsorák során. Az italok felszolgálása pohárban történik.

A gyermek italcsomag ára: 10 €-tól/fő/nap

 

Brindiamo: 30 €-tól/fő/nap

Tartalma: az éttermekben borválogatás (fehér-, vörös- és rozé borok), csapolt sör, üdítőitalok és ásványvíz; a bárokban a fentieken felül egyéb alkoholtartalmú, ill. alkoholmentes italok és kávé. A fogyasztható italok körét az italbérlet speciális itallapja tartalmazza.
Érvényes: az önkiszolgáló- és ültetett éttermekben az ebédek és vacsorák során, ill. a bárokban a nap bármely szakában. Azitalok felszolgálása pohárban történik.

 

Più Gusto: 35 €-tól/fő/nap

Tartalma: az éttermekben borválogatás (fehér-, vörös- és rozé borok), csapolt sör, üdítőitalok és ásványvíz; a bárokban a fentieken felül egyéb alkoholtartalmú, ill. alkoholmentes italok (pl. koktélok) és kávé. A fogyasztható italok körét az italbérlet speciális itallapja tartalmazza.
Érvényes: ugyanúgy, mint a Brindiamo pohárbérlet esetében.
Kitűnő választás a koktélok kedvelői számára: a pohárbérlet 34-féle koktélt, mixelt és jégkása jellegű italt is tartalmaz.

 

Intenditore: 48 €-tól/fő/nap

Tartalma: az éttermekben borválogatás (fehér-, vörös- és rozé borok), csapolt sör, üdítőitalok és ásványvíz; a bárokban a fentieken felül egyéb alkoholtartalmú, ill. alkoholmentes italok (pl. koktélok) és kávé.
Érvényes: az önkiszolgáló- és ültetett éttermekben az ebédek és vacsorák során, ill. a bárokban a nap bármely szakában. Az italbérlet minibár-fogyasztásra, ill. a kabinban felszolgált italokra is vonatkozik. Az italok felszolgálása pohárban történik.*

 

Giovani: 20 €-tól/fő/nap

A Giovani pohárbérlet 4-17 éves gyermekek számára elérhető, kombinálandó a felnőtt vendégek számára összeállított pohárbérletek – Brindiamo, Piu' Gusto és Intenditore – valamelyikével. A Giovani italbérlet pohárban felszolgált üdítők korlátlan fogyasztását tartalmazza a csatolt itallap alapján.
Minibár-fogyasztásra, ill. kabinban felszolgált italokra az italbérlet nem vonatkozik.

 

 

A pohárbérlet típusú italcsomagokkal kapcsolatos fontos tudnivalók

 • A feltüntetett árak tartalmazzák a szervizdíjat. Az árak szezontól és hajótól függően változnak, és csak a 7 éjszakás vagy annál hosszabb hajóutakon érvényesek.
 • A pohárbérlet típusú italcsomagok kizárólag a hajóút teljes időtartamára rendelhetők.
 • A választott pohárbérletet az azonos foglalási szám alatt lévő valamennyi (több foglalási szám esetén pedig az együtt étkező összes) felnőtt és gyermek utas számára meg kell rendelni.
 • Egyfajta italból alkalmanként egy pohár ital rendelhető, de a rendelés természetesen többször is megismételhető.

 

A felnőttek számára összeállított csomagok a 18. életévüket, Fort Lauderdale-i indulás esetén a 21. életévüket betöltött vendégek részére foglalhatók. A gyermekcsomagok 4-17 év közötti, ill. Fort Lauderdale-i indulásoknál 4-20 év közötti vendégek számára elérhetők. A valós és a vendég által közölt életkor közötti bármilyen eltérés esetén a különbözetet ki kell fizetni a fedélzeten.

 

*Az Intenditore italcsomag keretében fogyasztható italok értékhatára max. 9 euró/ital a bárok itallapjának árlistája alapján.

 

 

      

További italcsomagok

'Easy Selection' bor- és italbérlet: 100 euró/bérlet
Tartalma: 4 üveg olasz asztali bor (2 vörös + 2 fehér), 7 üveg ásványvíz.

Fogyasztás helye: éttermek

 

'Classic Selection' bor- és italbérlet: 125 euró/bérlet

Tartalma: 6 üveg olasz asztali bor (3 vörös + 3 fehér), 7 üveg ásványvíz.

Fogyasztás helye: éttermek

 

'Special Selection Save' bor- és italbérlet: 155 euró/bérlet
Tartalma: 6 üveg olasz prémium minőségű asztali bor (3 vörös + 3 fehér), 7 üveg ásványvíz.
Fogyasztás helye: éttermek

 

Ásványvíz bérlet: 36 euró/bérlet*
Tartalma: 13 üveg ásványvíz (1 l/üveg)
Fogyasztás helye: éttermek és bárok

 

'Alcohol Zero' üdítőital bérlet (ex Boys & Girls): 65 euró/bérlet*
A Costa a gyermekekre és az alkoholmentes italokat előnyben részesítő felnőttekre is gondolt az italbérletek kialakításakor. A ’Boys & Girls’ üdítőital bérlet 20 alkoholmentes ital (üdítő italok, jeges tea, frissen facsart gyümölcslevek, gyümölcsös turmixok és különböző juice-ok, stb.) elfogyasztására jogosít.

Tartalma: 20 alkoholmentes ital
Fogyasztás helye: éttermek és bárok

 

Sör bérlet: 93 euró/bérlet*
Tartalma: 20 pohár csapolt sör (4 dl-es pohár)
Fogyasztás helye: éttermek és bárok

 

Eszpresszókávé bérlet: 33 euró/bérlet*
Tartalma: 25 csésze eszpresszókávé
Fogyasztás helye: éttermek és bárok

 

Capuccino bérlet: 50 euró/bérlet*
Tartalma: 25 csésze capuccino
Fogyasztás helye: éttermek és bárok

 

Figyelem! Az italcsomagok foglalhatósága hajónként, útvonalanként eltérő lehet.
* Az ár tájékoztató ár, amely hajónként, útvonalanként eltérő lehet (pl. egyedi akciók, stb.).

 

 

Az italcsomagok összehasonlítása a megrendelés módja, a felhasználás helye és az ár alapján

 

Mikor és hogyan rendelhető meg? a hajóút előtt a fedélzeten
az utazási irodában a hajótársaság honlapján
Pranzo & Cena      
Brindiamo x x x
Più Gusto x x x
Intenditore x x x
Giovani x x x
Easy Selection bor- és italbérlet - - x
Classic Selection bor- és italbérlet - - x
Special Selection bor- és italbérlet - - x
Ásványvíz bérlet x - x
Alcohol Zero üdítőital bérlet x - x
Sör bérlet - - x
Kávébérletek - - x

 

 

Hol használható? éttermek bárok minibár
Pranzo & Cena x - -
Brindiamo x x -
Più Gusto x x -
Intenditore x x x
Giovani x x -
Easy Selection bor- és italbérlet x - -
Classic Selection bor- és italbérlet x - -
Special Selection bor- és italbérlet x - -
Ásványvíz bérlet x x -
Alcohol Zero üdítőital bérlet x x -
Sör bérlet x x -
Kávébérletek x x -

 

 

Mennyibe kerül? (eurótól/nap/fő) felnőtt gyermek
Pranzo & Cena 17,99 7,99
Brindiamo 26,49 -
Più Gusto 29,49 -
Intenditore 45,99 -
Giovani - 17,49
Mennyibe kerül? (euró/bérlet - tájékoztató árak)
Easy Selection bor- és italbérlet 100
Classic Selection bor- és italbérlet 125
Special Selection bor- és italbérlet 155
Ásványvíz bérlet 36
Alcohol Zero üdítőital bérlet 65
Sör bérlet 93
Kávébérletek 33, ill. 50

 

Az információk tájékozató jellegűek, a hajótársaság a változtatás jogát fenntartja.

 

Kabin és Ár- kategóriák:

 

Új árazás a Costa hajótársaságnál - 2021 tavasztól folyamatosan

 

 

2021 tavasztól induló hajóutak esetében a Costa hajótársaság új árazást használ majd.

A módosítás igazából egy egyszerűsítés. A Comfort Classic és a Comfort Prémium kategória összevonásával létrejön az All Inclusive Prémium kategória. A Basic és a DeLuxe kategória megmarad a továbbiakban is.

 

 

 

Hajóutak a Costa Cruises fedélzetén, minden ami Costa Hajóutak a Costa Cruises fedélzetén, minden ami Costa Hajóutak a Costa Cruises fedélzetén, minden ami Costa Hajóutak a Costa Cruises fedélzetén, minden ami Costa