Hajóuak a Cunard Line fedélzetén, minden ami Cunard

Cunard Line (korábban Cunard White Star Line) az RMS Queen Mary 2 (QM2) óceánjárót is működtető hajózási vállalat. Elődjét, a British and North American Royal Mail Steam Packet Company nevű céget (Brit és Észak-Amerikai Királyi Posta Gőzhajó Társaság) 1840-ben alapította a kanadai hajózási mágnás. A társaság első gőzhajója, a Britannia , elindult az első transzatlanti rendszeres utas- és teherszállító gőzhajójárat. A 20. századra a cég a leggyorsabb és a legnagyobb hajóknak járó trófeákért is versenybe szállt. Végül  legnagyobb versenytársát, a szerencsétlenül járt Titanic valamikori tulajdonosát, a White Star Line-t felvásárolta..1998-ban a Cunard a brit–amerikai Carnival Corporation (Carnival Corporation & PLC) több hajózási cégcsoport tagja.

Cunard hajókon már maga az utazás is élmény. A gyönyörű hajókon lehetősége van élvezni az életet, egy jó könyv, egy minőségi bor vagy egy tökéletes zenei, művészeti, gondolatébresztő előadás társaságában. A tematikus programok összehozzák a hasonló gondolkodású embereket, így a Cunard hajókon lehetősége van új barátok szerezni.  

A hajókon tágas kabinokat alakítottak ki, bármelyik kategóriát is választja. A Grills lakosztályok rendelkeznek egy exkluzív társalgóval és terasszal, valamint ezt a kategóriát foglalóknak különleges kiszolgálásban lehet része a hajóút ideje alatt.  

A figyelmes személyzet gondoskodik arról, hogy felejthetetlen legyen a hajózása: Már a legelső pillanattól kezdve, ahogy elindul a hajó, a kabin stewardja név szerint köszönti Önt! A Cunard szolgáltatás nagyon barátságos és nyílt, de nem tolakodó! Ez a híres Cunard White Star Szolgáltatás!  

Hajózzon nemzetközi útvonalakon, számos, tengeren töltött nappal, vagy válasszon egy adott régióra fókuszáló,  gazdagabb és tartalmasabb hajóutat, avagy vegyen részt egy hatalmas kalandban a Cunard hajótársasággal! 

Miért  a  Cunard Line?

·         A hajókon mindenki megtalálhatja a megfelelő helyet, hogy jól érezze magát 

·         A Royal Arcade egy nyugodt környezetben lévő bolt, ahol a legrangosabb márkák között válogathat 

·         Ha olyan helyet keres, ahol lazítani szeretne, akkor egyrészt a hidroterápiás medencét ajánljuk, másrészt a különböző test- és arckezeléseket 

·         A Commodore Clubban koktélozhat a vacsora előtt, majd pedig kellemesen megvacsorázhat a Britannia étteremben. 

·         Az emlékezetes parti kirándulások mellett sok lehetősége van egy tengeri napot izgalmassá tenni: salsa táncórák, fedélzeti játékok, sportolási lehetőségek, borkóstoló, a Queen Mary 2 hajó fedélzetén pedig az Illuminations, vagyis a planetárium fogja ámulatba ejteni. 

·         Jelenleg  a Queen Mary 2 az egyetlen turista hajó a világon, amelynek a fedélzetén van egy planetárium  

·         Élőzene esténként minden sarkon, a jazz együttesektől a solo hárfások át a zongoristákig.       

·         a gyerek klub 2-17 éves kor között ingyenes és a gyerekek a vacsora ideje alatt is "leadhatók"

·         Hagyományos angol tea délutánokon vehet részt exclusive környezetben

Kiknek ajánljuk?

·  Tapasztalt hajózóknak akik kivételes kiszolgálásra vágynak

·  Aki vágyik egy kis eleganciára

·  Egyedi útvonalak kedvelőinek

·  Akik szeretnek visszacsöppenni a múltba és kedvelik a britt hagyományokat

Öltözködés

A hajóútra érdemes a kikötők időjárásához, viselkedési szabályaihoz, a parti kirándulásokhoz és fedélzeti programokhoz igazodó kényelmes ruhadarabokat vinni. A hajóút során várható időjárásról minden esetben érdemes tájékozódni, illetőleg figyelembe venni azt, hogy az esték a tengeren néha hűvösek. A Cunard útjainál az éttermekben vannak úgynevezett „Formal Night”-ok, amire nagyon szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak. 18:00 órától a nőknél estélyi ruha, a férfiaknál szmoking viselése kötelező. 3 éjszakás útnál egy ; 7éjszakás óceán átkelős útnál három ; 7 éjszakás Mediterrán útnál kettő ; 14 éjszakás Mediterrán útnál 4 ;  világkörüli úton hetente 1-3 „Formal Night” kerül megrendezésre. 

Borravaló

A hajótársaságok a helyszínen ún. kötelező borravalót (más néven szervízdíjat) kérnek. Ennek összege a Cunard hajótársaságnál Britannia Experience esetében kb. 12 $ / fő / éj – Grill Experience esetében kb. 14 $ / fő / éj-, amit automatikusan a fedélzeti kártyára terhelnek, de akár a Voyage Personaliser®-en keresztül előre is ki lehet fizetni.

Felszereltség és Szolgáltatások

Internet

Éttermek

Gyerek klub

Színház

Kaszinó

Duty Free Shop

Fotósarok

Gyógyszerek, orvosi ellátás

Mozi

Könyvtár

Desztinációk

Afrika, Atlanti-óceán szigetei, Ausztrália, Brit szigetek, Kanada, Kanári szigetek, Karib térség, Közép-Amerika, Távolkelet, Indiai-óceán, Közép-kelet, Földközi-tenger, Észak-Európa, Balti-tenger, Skandinávia, Izland, Dél-Amerika, Alaszka

Flotta  

·         RMS Queen Mary 2

·         MS Queen Victoria

·         MS Queen Elizabeth

Queen Elizabeth

Az exkluzív Cunard hajótársaság három hajója közül Ő a legújabb. 2010 októberében bocsátották vízre, névadója Erzsébet királynő. A hajó minden olyan szolgáltatással rendelkezik, ami az Ön kikapcsolódását segíti. Elegáns éttermek, színház, kosárlabdapálya, hatalmas sakktábla, krikett, Royal Spa, tenisz, golf, úszómedencék és jakuzzik várják utasait a fedélzeten.

Technikai adatok:

·  Épült: 2010

·  Súlya: 90,901 tonna

·  Kapacitás: 2.092 utas

·  Hossza: 294 méter

Queen Victoria

A Queen Victoria egy modern, elegáns és magas színvonalú luxushajó, ahol a márvány és a fa tökéletes párosítása az elegancia és a luxus tükörképe. A Queen Victoria a világon az első hajó, aminek színházában úgynevezett „private box” található. A nyitható/zárható tetejű téli kertje kellemes időtöltést nyújt a pihenni vágyóknak.

Technikai adatok:

·  Súlya: 90,049 tonna

·  Épült: 2007

·  Kapacitás: 2.081 utas

·  Hossza: 294 méter

Queen Mary 2

Elegancia. Exkluzivitás. Luxus. A Cunard hajótársaság zászlóshajója. A hosszított hajóorrával a világ egyetlen igazi óceánátkelő hajója! Rendkívül  tágas, imponzáns belső terekkel, planetáriummal és a világtengereken az utasszállító hajók legnagyobb könyvtárával és táncterével rendelkezik. A világ egyetlen olyan hajója, amire kutyát is fel lehet vinni! 2004-ben mikor vízrebocsátották, a világ legnagyobb utasszállító luxushajója volt. 2016 május 27-én 25 napra szárazdokkba vonult, teljeskörűen felújították, hogy még gyönyörűbb belsővel útnak szelhesse át az óceánt New Yorkba.

Technikai adatok:

·  Súlya: 149,215 tonna

·  Épült: 2003

·  Kapacitás: 2.695 utas

·  Hossza: 345 méter