USA & Kanada

Fedezze fel Saint John-t, Kanada egyik legrégebben alapított árosát, vagy látogasson el a híres Massachusetts-i bortermelő vidékre, ismerje meg Baltimor nyüzsgő kikötőjét vagy éppen Charleston városát South Carolina (Dél-Karolina) államban. A hajótársaságok a két napostól a 12 napos hajóútig többféle útvonalat és időtartalmú utazást kínálnak az észak-amerikai és kanadai partok mentén.

Az útvonalak olyan városokat is érintenek, mint Montreal, New York, Baltimore, Boston, Philadelphia, Norfolk és Charleston de még számos kisebb város is szerepel az úti tervekben. A kanadai New England (Új Anglia) irányába induló hajóutak május és október között indulnak, a téli hidegebb időszakban pedig a délebbi partokat veszik célba. A legjobb árajánlatok a tavasszal induló hajóutakra kaphatunk.

 

New York 

A városban mindenki megtalálja azt amire vágyik, hiszen Észak-Amerika kosmopolitán városa számos lehetőséget rejt a művészetek, kultúra, vásárlás és szórakozás igényeinek maximális kielégítésére. A soha nem unalmas város történelmi Battery Parkja az oktatás mekkája, Little Italy és Chinatown megőrizte az egykori bevándorlók kultúráját és gasztronómiáját. New York kincsit legjobban gyalogosan és busz, metró és taxi kombinációjával fedezhetjük meg. A művészetek kedvelői ne hagyják ki a Metropolitan és a Modern Művészetek Múzeumát, ahol Matisse, Picasso, és Renoir remekműveket is őriznek. A városlátogatás nem lenne teljes a Central Park, a Szabadság szobor, Rockefeller Center, Times Square, Broadway és az Empire State Building megtekintése nélkül.

 

St. John

Francia felfedezők léptek először az akkor még lakatlan vidékre 1604-ben, majd később egy 4000 fős brit kolónia telepedett le, két különálló települést létrehozva, majd 1785-ben egyesülve létrejött Kanada legrégebbi települése, St. John, itt található az ország legöregebb múzeuma is a Brunswick Múzeum melyet 1842-ben hoztak létre. Ma a város lélekszáma eléri a 72 ezer főt és számtalan turista keresi fel évente egyedülálló természeti szépsége miatt, hiszen a környéken található a Reversing vízesés és természetvédelmi területek váltják egymást, ahol hegyet mászhatunk, golfozhatunk vagy számtalan szabadtéri mozgásforma és program közül választhatunk.

 

Portland

A város Maine állam legnagyobb városa, a régi kikötő az egyik leglátogatottabb látványossága melyet a világítótorony tesz igazán egyedivé.

Érdemes felkeresni a művészeti negyedet (Arts District) melyet a Congress utcán találhatunk, itt helyet kapott számos múzeum is valamint a város szimfonikus zenekara.

A városban több parkot is találunk, melyek közül érdemes felkeresni a Riveston történelmi parkot.

 

Québec City

Észak-Amerika egyik legidősebb városa a Szt. Lőrinc folyó partján elterülve a róla elnevezett tartomány fővárosa és egyben a második legnépesebb települése. Az óvárost körülölelő városfal az egyetlen épen megmaradt fala az amerikai kontinensen Mexikótól északra. A történelmi belvárost 1985-ben az UNESCO világörökség részének nyilvánította. A modern belvárosba az óvárosból a St.Jean és St. Louis hídon keresztül juthatunk. Érdemes felkeresni a Notre-Dame de Québec Katedrálist, az Akvárium Parkot, a városházát valamint a közeli Montmorency vízesést is.

 

Sydney

Új-Skóciában található kanadai város évente számos idelátogatót vonz, akiknek többsége tengerjárókon érkeznek a félszigetre. Korábban a Mi’kmaq indiánok hazájaként ismert területre 15. században települtek be francia és brit bevándorlók. A város és a környezetének egyedülálló természeti szépségeinek felfedezésére számos kirándulás közül választhatunk, akár gyalog akár kerékpárral.

 

Newport

Bájos éttermek és üzletek fogadnak minket csupán néhány lépésnyire a hajókikötőtől a Naeeagansett Bay-ben. A városban egykor olyan emberek éltek, mint Jacqueline Kennedy Onassis vagy William K. Vandebilt. A város gazdag történelemmel rendelkezik és híres a tengerre néző palotákról, melyeket legjobban egy séta folyamát tekinthetünk meg éppúgy, mint a belvárost.  Newport kiemelkedő látnivalói közé tartoznak a Viktoriánus házak, a gótikus St.Mary temploma, ahol (JFK és Jaqueline összeházasodott) a Redwood könyvtár valamint a Newport Művészeti Múzeum. A kikötőben számos több drága Yacht között sétálhatunk, ahol galériák, ajándékboltok, butikok, éttermek váltják egymást.

 

Boston

Az amerikai nemzet egyik legöregebb és legtörténelmibb városa, a hajóutak egyik fénypontja, hiszen a város mindenki számára érdekes látnivalót kínál. Lenyűgöző történelmi és kulturális színhelyek terepe, számtalan múzeum és divatos bevásárlási lehetőségek otthona. A Belvárost egy gyalogtúra során ismerhetjük meg a legjobban, de választhatunk buszos kirándulást is. Utunk visszavezet amerikai forradalom gyökereihez, keressük meg a Massachusetts State House-t, a Park utcai templomot, Old Corner könyvesboltot valamint az USA első nyilvános iskoláját. Egy rövid, de festői utazással eljuthatunk a Boston külterületén elfekvő Lexington és Concord csatamezőkre ahol az amerikaiak harcoltak az angol hadsereggel, valamint szintén ezen a környéken találjuk a Harvard Egyetemet. Marbehead és Salem, két közeli tengerparti kisváros, a bostoni puritánok hagyatéka, ahol a macskaköves utcákat 19. században épült szövetséges és grúz otthonok szegélyeznek. Itt találhatjuk a Boszorkány Múzeumot, valamint a Chesnut utcát, amelyet gyakran „Amerika egyik legszebb utcájának” hívnak.

 

Halifax

Új-Skócia fővárosába a sziklán magasló világítótorony vezet be minket ennek a festői kanadai városkának a kikötőjébe. Buja kertek, számos történelmi emlékmű és múzeum teszi még érdekesebbé a színes házacskákat, melyek számos kép témájának ad inspirációt, nem hiába, hogy a környék Kanada egyik legtöbbet fényképezett helyszíne. 1912 április 15-én Halifax adott otthont a 750 mérföldnyire a várostól elsüllyedt Titanic 209 túlélőjének. Fakultatív kirándulás keretében megtekinthetjük a templomot és a temetőt amely az áldozatok emlékét őrzi, valamint itt van a Atlanti Tengerészeti Múzeum is, amely otthont ad a Titanic leleteknek és gyűjteményeknek. Halifax városa felfedezhető akár gyalog, busszal vagy csónakkal is, legfőbb látnivalók a Citadel Hill, a St. Paul templom, a kertek valamint a Fekete Kulturális Center.