Indiai-óceán szigetvilága

Hófehér homokfövenyek, kristálytiszta türkizkék tenger, varázslatos élővilág, trópusi klíma, mesebeli illatok, nyugodt környezet és kedves emberek, ez nem lehet más csak Indiai-óceán szigetvilága. A történelem során nagy felfedezők és kereskedők pihentek meg a hosszú utazások közben és mind hátrahagyott egy cseppet abból a távoli világból ahonnan érkezett. Évente számos pihenni és feltöltődni vágyó turista keresi fel a szigeteket, ahol ismét visszatalálhatnak önmagukhoz és feltölthetik lemerült energiakészletüket. Repülővel érkezve egy adott szigeteken eltölthetünk akár heteket is, de az apró méretükből kiindulva a legtöbb ember, pár nap után unatkozva hever a tengerparton. A hajótársaságok éppen ezért egy olyan tökéletes formát kínálnak, melynek keretében alaposan megismerhet több egzotikus szigetet is, ahol akár 2-3 napot is eltölthet egy-egy szigeten, de ezután továbbhajózhatunk egy másik csodás kis szigethez, ahol szintén eltölthetünk egy pár napot. A hajója természetesen végig szállást, étkezést, minden kényelmet és sok egyéb szórakoztató programot kínál, hogy az estéket vidám hangulatban tölthesse.

Seychelles

A kedvező időjárásának köszönhetően az év bármelyik periódusában látogatható a 118 apró szigetekből álló Seychelles-szigetek, melyeket két nagy területre oszthatunk. Az egyik a Mahe csoport, mely északon található, a másik a délen elhelyezkedő korall szigetcsoport. Az északi csoport kiemelkedően népszerű a csodás tengerpartok és a hegymászási lehetőségek miatt. A szigeteket 1502-ben fedezték fel a portugálok, mely akkor még lakatlan volt egészen 1756-ig amikor megérkeztek a franciák, akik egészen 1811-ig uralkodtak ezután jöttek a britek és végül 1976-ban nyerte el a szigetcsoport a függetlenségét.

Madagaszkár

A vad és gyönyörű sziget, Madagaszkár, neve a rajzfilmekből is ismerős lehet, valójában egy trópusi sziget az Indiai-óceánban,  nem messze Afrika dél-keleti részétől. A sziget nagyobb mint Franciaország, még ha csak egy kicsivel is, a negyedik legnagyobb sziget a Földön. Hihetetlenül változatos domborzata, növény és állatvilága, 200.000 féle növény és állatfaj él itt. Találunk hegyeket, tavakat, vörös termőföldet és esőerdőket is, az időjárás meleg és esős novembertől áprilisig és hűvösebb és szárazabb május és október között. Ami az építészetet illeti inkább Dél - Kelet Ázsia építészeti stílusa az uralkodó, mint az európai vagy afrikai. A házak többsége fából készül, a gasztronómiája nem hasonlítható semmihez sem, az európai, ázsiai és afrikai ételek különleges kombinációja jellemzi. Akármihez is támad kedve a szigeten, biztosan megtalálja a tökéletes programot, elmehet sziget túrára, búvárkodni, felfedezni a csodás tengerpartokat vagy akár bálna lesre is.

Mauritius

Az elmúlt időben felkapott úti céllá vált szigeteken számos elegáns szálloda épült az elmúlt években, melyek magával vonzották a további turisztikai fejlesztéseket, így ma már akár golfozhatunk, túrázhatunk, quadozhatunk vagy éppen lovagolhatunk. Természetesen ne feledjük a világ klasszis tengerpartokat sem, ahol a világ legnagyobb korallzátonya húzódik ezzel első osztályú búvárkodási lehetőségeket nyújtva. A sziget kultúráját a francia és a kreol örökségek alakítottak, ennek következtében egyedülálló éteket kóstolhatunk, amit helyi rummal öblíthetünk. A főváros Port Louis, számos látnivalóval várja az utasokat, találunk itt 18. századból származó francia gyarmati épületeket is. A sziget csodáit elnézve el hisszük, hogy nem hiába írta egyszer Mark Twain a szigetről, hogy „ Mauritius előbb jött létre, mint a mennyország”

Zanzibár

A fűszer szigeteként is nevezett egzotikus és vibráló szigeten bárhová is megyünk ízek és különleges illatok kísérnek. A 19. században az ománi arabok tették rá a kezüket a szigetre, ekkor kezdődött a szegfűszeg termelése. Rövid idő elteltével a világ első számú termelőjévé vált. A kedvező klímának köszönhetően számos egzotikus fűszernövény termelése honosodott meg. Ha erre járnak ne hagyják ki a régi Stone városát, mely szűk kis utcáival és labirintusával, fűszer boltjaival, mecseteivel, piacaival és gyarmati épületeivel várja. Érdekes épület a Beit el-Ajaib, korábban a szultáni palota volt, ma Zanzibár legnagyobb épülete is egyben. Természetesen a szigeten számtalan szebbnél-szebb tengerpartot találunk. A legjobb tengerpartokat Makunduchi-nél , Matemwe-nél és Nungwi-nél találhatjuk.

Reunion

A francia fennhatóság alatt álló Reunion 500 mérföldre fekszik Madagaszkár szigetétől az Indiai-óceánban. A sziget sokáig az ínyenc utazók féltve őrzött titka volt egyedülálló szépsége miatt. Része az euró-zónának is. A kis sziget 17 mérföld csodás tengerparttal rendelkezik, belső  területein pedig vulkánokat és hegyeket találunk, aktív vulkánja a Piton de la Fournaise. A legtöbb tengerjáró a Pointe des Galets kikötőben köt ki, ahonnan könnyen eljuthatunk a fővárosba St. Denis-be, ahol elegáns francia és élénk színű gyarmati épületek csodás természeti környezetben. A tengerpartok kiváló strandokkal csalogatnak, ha kedvünk van itt érdemes búvárkodni is, a víz meleg, 23-29 Celsius is lehet. Fedezzük fel a gyönyörű vanília ültetvényeket is, ahol első osztályú termékekből vásárolhatunk is

Maldív-szigetek