Hajóutak a Seabourn Cruise Line fedélzetén, luxus hajózás felső fokon

Az 1986-ban alapított Seabourn Cruise Line ultra-luxus jacht társaság egy egyedülálló hajózási színvonalat képvisel. Székhelye Miami városa után 2011 márciusától Seattle-ben található. A jelenleg öt, maximum 458 - 600 utast befogadó hajók lakosztályaiban a világ legkülönlegesebb helyeire eljuthatunk, exclusive kiszolgálás mellett ultra-luxus környezetben. 1991 és 1998 között a Carnival Corporation folyamatos részesedéseket szerezve teljesen felvásárolta a társaságot. A Seabourn a "World's Leading Cruise Lines" marketing csoport tagja, melyben olyan társaságok vannak, mint a Holland America Line, a Princess Cruises, a Carnival Cruise Line, a Cunard Line, a Costa Cruises, a P & O Cruises és az AIDA Cruises is.

Hajói számos díjat nyertek. A Sojourn- t 2010-ben az Európai Cruiser Szövetség „Az év legjobbjai - ezüst” -díját ítélték oda, míg a Quest 2011-ben ugyanabba a kategóriába nyerte az arany díjat. A Seabourn-t „Legjobb kis hajók Cruise Line-já választották” 

Miért  a  Seabourn Cruise Line?

- 320 változatos útvonal

- kevés utaslétszám, nagyobb nyugalom

- világ legjobb ultra-luxus hajótársasága

- a világ minden tájára hajózhatunk velük, a rövid hétnapos karibi hajóutaktól az egzotikus 100+ napos világ körüli körutazásokig

- ilyen luxus környezetet máshol nem találunk

- kisebb hajóinak köszönhetően olyan kikötőkbe is bejuthat, ahová a nagyobb utasszállítóknak nem lehetséges

Kiknek ajánljuk?

·  Akik szeretik a luxust és természetesen megtudják fizetni

·  Egyedi útvonalak kedvelőinek hiszen a kisebb kikötőkbe is betudnak jutni a hajók

·  Akik szeretik a kimagaslóan személyre szabott kiszolgálást

·  Akik hajóútjukat nyugalomban, a nyüzsgést elkerülve szeretnék tölteni

Öltözködés  

A Seabourn egyszerűsítette ruházati kódját. Összességében a ruha „alkalmi üdülési viselet” a nap folyamán, ami azt jelenti, hogy a farmer, a bermuda és rövidnadrág a hosszú sétákhoz alkalmas. A nap folyamán nem szabad rövid nadrágot, sapkát, edzőruhát és fürdőruhát viselni az éttermek egyikébe sem. 18:00 után a fő étterem kódja „Elegáns alkalmi”, ami ing nyakkendővel, esetleg pulóver férfiaknak (kabát opcionális) és blúz szoknyával vagy koktélruha, kosztüm hölgyek számára. „Formális”, Ez azt jelenti, hogy szmoking, öltöny vagy pulóverek és kabátok férfiaknak és estélyi ruháknak vagy más hasonló női ruházat a hölgyeknek. Ha az emberek nem akarják követni a formálisabb kódot, akkor „elegáns alkalmi” öltözetet viselhetnek a grill vagy svédasztalos éttermekben.

Borravaló

A hajóút ára a borravalót már tartalmazza, viszont a  különösen jó szolgálat elismeréseként minden vendég eldöntheti ad e borravalót és mennyit. A fedélzeti díjazás nem szükséges és nem is elvárt.

Felszereltség és Szolgáltatások

Saját inas

SPA&Wellness

Jóga a fedélzeten

Konditerem

Masszázs

Kaszinó

Mosoda

Desztinációk 

Alaszka, Kanada, Csendes óceán, New England, Karib térség, Kuba, Panama csatorna, Dél-Amerika, Antarktika, Patagónia, Észak-Európa, Földközi tenger, Arábia, India, Afrika, Ázsia, Világ körüli utak, Ausztrália, Új Zéland

Flotta  

·  Seabourn Encore

·  Seabourn Odyssey

·  Seabourn Quest

·  Seabourn Sojourn

·    Seabourn Ovation

Seabourn Encore

2016-ban vízre bocsátott Seabourn Encore hajóján a mestertervező Adam D. Tihany keze munkája szemmel láthatóan jelen van. Lágysága és eleganciája szembetűnő. A legújabb jachtunk ultra-luxust sugároz olyan design elemekkel, melyeket gyakran csak a privát jachtokon láthatnak. A tengeri hajókra jellemző vizuális elemek egészen váratlan meglepetésekkel, lenyűgöző átalakításokkal lettek ötvözve. A mega jacht csak balkonos lakosztályokkal rendelkezik. 5 elegáns étterem, különböző bárok és lounge-ok, kaszinó, 6 jakuzzi, 2 medence, spa, fitness terem, duty-free butikok is található a fedélzeten. 

·  Épült: 2016

·  Súlya: 40,350 tonna

·  Deck-ek száma: 12

·  Kapacitás: 600 utas

·  Hossza: 210 méter

·  Hajózási sebesség: 15 csomó (kb. 30 km/h).

Seabourn Odyssey

A három testvérjacht közül ő a legidősebb. A genovai T. Mariotti hajógyárban építették és 2009 júniusában Velencében tartották a névadó ünnepségét. A Seabourn Odyssey-t ugyanazon építészeti csapat (Petr Yran és Bjorn Storbraaten) tervezte, akik anno az eredeti Seabourn hajókat is tervezték. A mega jacht csak tengerre néző lakosztályokkal rendelkezik, melynek 90%-a balkonos és a vízisport eszközöket is magában hordozó beépített stég mellett még 4 elegáns étterem, különböző bárok és lounge-ok, 6 jakuzzi, spa, fitness terem, kaszinó, 2 medence, duty-free shopok és mini golfpálya is található a fedélzeten. 

·  Épült: 2009

·  Súlya: 32,000 tonna

·  Deck-ek száma: 11

·  Kapacitás: 458 utas

·  Hossza: 198 méter

·  Hajózási sebesség: 19 csomó (kb. 38 km/h).

Seabourn Quest

A három testvérjacht közül ő a legújabb. A genovai T. Mariotti hajógyárban építették és 2011. június 20-án és Barcelonában tartották a névadó ünnepségét. A mega jacht csak tengerre néző lakosztályokkal rendelkezik, melynek 90%-a balkonos és itt is megtalálhatjuk a vízisport eszközöket is magában hordozó beépített stéget, valamint 4 elegáns étterem, különböző bárok és lounge-ok, 6 jakuzzi, spa, fitness terem, kaszinó, 2 medence, duty-free shopok és mini golfpálya is található a fedélzeten. 

·  Súlya: 32,000 tonna

·  Épült: 2011

·  Deck-ek száma: 11

·  Kapacitás: 458 utas

·  Hossza: 198 méter

·  Hajózási sebesség: 19 csomó (kb. 38 km/h).

Seabourn Sojourn

A három testvérjacht közül ő a középső. 2010. június 6-án a londoni Temze folyó közepén keresztelték és a keresztanyja az angol divatikon és színésznő, Twiggy lett. A mega jacht csak tengerre néző lakosztályokkal rendelkezik, melynek 90%-a balkonos és a vízisport eszközöket is magában hordozó beépített stég mellett még 4 elegáns étterem, különböző bárok és lounge-ok, 6 jakuzzi, spa, fitness terem, kaszinó, 2 medence, duty-free shopok és mini golfpálya is található a fedélzeten. 

·  Súlya: 32,000 tonna

·  Épült: 2010

·  Deck-ek száma: 11

·  Kapacitás: 458 utas

·  Hossza: 198 méter

·  Hajózási sebesség: 19 csomó (kb. 38 km/h).

Seabourn Ovation

 A világ legjobb ultra-luxus hajótársaságának legújabb hajója, 2018 májusában bocsájtották vízre. Észak-Európa és a Földközi-tengeran hajózik. 

·  Épült: 2018

·  Súlya: 40,350 tonna

·  luxus lakosztályok száma: 302

·  Kapacitás: 604 utas

·  Hossza: 210 méter

·  Szélessége: 28 méter.